Δύο ελληνικά γαϊδούρια βρήκαν τον παράδεισο στην Αγγλία - iefimerida.gr

Δύο ελληνικά γαϊδούρια βρήκαν τον παράδεισο στην Αγγλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η περιπέτεια δύο ελληνικών γαϊδάρων του Φώτη και του Χριστόφορου έγινε πρωτοσέλιδο στην Wall Street Journal. Κάτω από τον τίτλο «Μια ελληνική τραγωδία με αίσιο τέλος» η εφημερίδα αφηγείται το δράμα των συμπαθών τετράποδων που ξενιτεύτηκαν από την Κω στην Βρετανία.
Το άρθρο ξεκινά με το να λέει πως μπορεί ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Κάμερον να μην δέχτηκε να βοηθήσει οικονομικά τους Έλληνες, αλλά δεν απέτρεψε τις βρετανικές φιλοζωϊκές οργανώσεις από το να σώσουν δύο εγκαταλελειμμένα γαϊδούρια από το νησί Κω.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Χριστόφορος και ο Φώτης γλύτωσαν από την Ελλάδα της κρίσης και μετά από ένα ταξίδι πέντε ημερών μεταφέρθηκαν στο «Angmering Park» συνολικής έκτασης 11.000 εκταρίων που ανήκει στην Αν Χέρις, κόρη του Δούκα του Νόρφολκ, όπου απολαμβάνουν καθημερινή φροντίδα, ειδική διατροφή και συστηματικό καθαρισμό των οπλών και των δοντιών τους, ενώ το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά «Τα δύο ζώα θα πρέπει να νομίζουν πως προσγειώθηκαν στον παράδεισο των γαϊδουριών. Τρώνε φρέσκο σανό κάθε μέρα και ρίζες τζίντζερ και το βράδυ κοιμούνται σε θερμαινόμεους σταύλους με θέα στο κανάλι»
Το άρθρο αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι τα ελληνικά γαϊδούρια είναι τα αθώα θύματα της κρίσης στην Ελλάδα, ακθω ενώ εργάζονται σκληρά στον ελληνικό τουρισμό (π.χ. Σαντορίνη) επειδή τα αφεντικά τους δεν έχουν χρήματα να τα συντηρήσουν τα εγκαταλείπουν. Για αυτό και στην Βρετανία λειτουργούν αρκετά κέντρα περίθαλψης ελληνικών γαϊδουριών και οργανώσεις όπως η «Σώστε τα Ελληνικά Ζώα».
Τέλος σύμφωνα με την εφημερίδα οι δύο «μετανάστες» χρειάστηκαν ένα απλό «διαβατήριο αλόγων» για να ταξιδέψουν στην Αγγλία, έγγραφο που καλύπτει και τα γαϊδούρια και τις ζέβρες, όπου αναγράφεται η ηλικία τους, πιθανή φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται στα ζώα, καθώς και η φυσική τους περιγραφή (!) σε περίπτωση που χρειαστεί αναγνώρισή τους.
Μπορείτε να διαβάσετε όλο το... σουρεαλιστικό άρθρο της εφημερίδας εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ