Στο σφυρί η αμύθητη περιουσία δισεκατομμυριούχου που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για διαφθορά - iefimerida.gr

Στο σφυρί η αμύθητη περιουσία δισεκατομμυριούχου που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για διαφθορά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ακίνητη περιουσία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Μπαμπάκ Ζαντζανί ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο για διαφθορά θα δημοπρατήσουν οι Αρχές του Ιράν.

Βίλες, πολυτελή διαμερίσματα, καταστήματα και άλλα ακίνητα θα πωληθούν, ανέφερε η εφημερίδα Μιζάν, η οποία θεωρείται προσκείμενη στην ιρανική δικαιοσύνη. Η υποβολή προσφορών θα πρέπει να γίνει έως την 20ή Αυγούστου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Ζαντζανί, 41 ετών, καταδικάστηκε τον Μάρτιο στην εσχάτη των ποινών για φοροδιαφυγή και άλλα οικονομικά εγκλήματα έπειτα από μια μακρά δικαστική διαδικασία, στην οποία αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι ενθυλάκωσε παράνομα συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013, τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο σημερινός πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Χασάν Ροχανί, ο οποίος είχε δεσμευθεί να εξαλείψει τη διαφθορά στο Ιράν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δισεκατομμυριούχος Ιράν φοροδιαφυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ