Το παθητικό κάπνισμα στη εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο θνησιγενείας - iefimerida.gr

Το παθητικό κάπνισμα στη εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο θνησιγενείας

κάπνισμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο θνησιγενείας αυξάνει το παθητικό κάπνισμα στις εγκύους, σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, ενώ και οι καπνιστής πατέρας φέρει ευθύνη σε περίπτωση που το μωρό γεννηθεί νεκρό.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότινγκχαμ, η δευτερογενή έκθεση στον καπνό για μια γυναίκα που είναι έγκυος, αυξάνει τον κίνδυνο να γεννηθεί νεκρό το παιδί ως και 23%, ενώ το μωρό έχει 13% πιθανότητες να αναπτύξει συγγενείς ανωμαλίες, εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος της μητέρας του.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και από τους καπνιστές μελλοντικούς πατεράδες, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί απόλυτα αν οι αρνητικές επιπτώσεις στο έμβρυο προέρχονται μόνο από τη δευτερογενή έκθεση της μητέρας, μέσα από το σπέρμα του καπνιστή πατέρα ή αν επηρεάζουν εξίσου και οι δύο αυτοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ