«Έχω εμπιστοσύνη σε Σαρκοζί και Μέρκελ» λέει ο Γκάιτνερ - iefimerida.gr

«Έχω εμπιστοσύνη σε Σαρκοζί και Μέρκελ» λέει ο Γκάιτνερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εμπιστοσύνη του στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί για την εύρεση μιας λύσης στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρώπη, εξέφρασε ο αμερικανός υπουργός οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, στη συνάντησή που είχε με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν στο Παρίσι.

Ο αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη σε όσα κάνουν ο γάλλος πρόεδρος σε συνεργασία με την Γερμανία για να χτίσουν μια πιο δυνατή Ευρώπη» ενώ από την πλευρά του ο Μπαρουέν είπε ότι πρόκειται για μια κρίση «άνευ προηγουμένου» και σημείωσε ότι η χώρα του δίνει μεγάλη μάχη για να διατηρήσει την υψηλή πιστοληπτική ικανότητά της (αξιολογείται με «ΑΑΑ» από τους οίκους αξιολόγησης). Ο κ. Μπαρουέν τόνισε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Παρασκευής θα κρίνει το μέλλον της ευρωζώνης και δήλωσε βέβαιος ότι ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος θα κάνουν αυτό που απαιτείται για να υπάρξει μια οριστική λύση: «Ούτε ο Νικολά Σαρκοζί, ούτε η Άνγκελα Μέρκελ θα φύγουν από το διαπραγματευτικό τραπέζι αυτής της συνόδου, προτού υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία».

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ θα συνεχίσει τις επαφές του σήμερα συναντώντας τον γάλλο πρόεδρο ενώ στην συνέχεια θα δει και τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ