Αναβάλλεται για τον Απρίλιο η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη

Aναβάλλεται για τις 4 Απριλίου 2012 η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από τα ταμεία της ΑΕΚ σύμφωνα με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε καθώς ο Μάκης Ψωμιάδης κρατείται στα Σκόπια όπου και θα παραμείνει μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Οι κατηγορίες, που έχουν απαγγελθεί αφορούν την υπεξαίρεση και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζονται με χρηματικό ποσό, το οποίο φέρεται να υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, που απώλεσε η ομάδα με ευθύνη του τότε προέδρου της.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι το 2002 εμφάνιζαν τις εκταμιεύσεις ποσών της ομάδας ως έξοδα για έργα κατασκευής αθλητικού κέντρου της ομάδας στους Θρακομακεδόνες, τα οποία ουδέποτε έγιναν.

Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση, ο Μ. Ψωμιάδης φέρεται να προκατέβαλε χρήματα σε εργολάβο, ο οποίος του εξέδωσε αντίστοιχα τρία τιμολόγια για την κατασκευή του κέντρου. Στο πόρισμα αναφέρεται πως η προκαταβολή των χρημάτων έγινε πριν καν ολοκληρωθεί η αγορά του ακινήτου, η οποία τελικά δεν προχώρησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ