Αυτές είναι οι κατάλληλες και οι ακατάλληλες παραλίες για μπάνιο από Ξυλόκαστρο ως Πάτρα [pdf] - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι κατάλληλες και οι ακατάλληλες παραλίες για μπάνιο από Ξυλόκαστρο ως Πάτρα [pdf]

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση και 21 κατάλληλες έκρινε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) στην περιοχή από το Ξυλόκαστρο μέχρι την Πάτρα.

Στις περιοχές αυτές πραγματοποιήθηκαν μικροβιολογικές αναλύσεις σε θαλασσινό νερό σε 24 σημεία. Το ΠΑΚΟΕ, συνεχίζει τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι, και αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας αλλά και το πόσιμο νερό των περιοχών αυτών. Σήμερα δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σε νερά κολύμβησης για 24 πολυσύχναστες παραλίες και 8 για νερά ανθρώπινης κατανάλωσης για την περιοχή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας μέχρι την Πάτρα Αχαΐας.

Η μεγάλη έρευνα που αφορά τις παραλίες αλλά και το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης σε πανελλαδικό επίπεδο, άρχισε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιουλίου. Το ΠΑΚΟΕ θα δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες των νερών κολύμβησης στις παραλίες, για να μπορούν να γνωρίζουν οι πολίτες που μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα, χωρίς να βάζουν την υγεία την δική τους και των παιδιών τους σε κίνδυνο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να γνωρίζουν και για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Οι δειγματοληψίες αυτές, γίνονται από επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, (χημικοί, βιολόγοι κλπ.)

Από κάθε σημείο (παραλία ή βρύση), συλλέγονται δείγματα νερού. Στη συνέχεια τα δείγματα αυτά, μεταφέρονται σε ψυγείο και με απόλυτη ασφάλεια στα πιστοποιημένα εργαστήρια που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ και γίνονται οι αναλύσεις.

Αυτές είναι οι κατάλληλες και οι ακατάλληλες παραλίες για μπάνιο από Ξυλόκαστρο ως Πάτρα [pdf] | iefimerida.gr 0

Δείτε σε μορφή pdf τις κατάλληλες και τις ακατάλληλες παραλίες από Ξυλόκαστρο μέχρι Πάτρα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ