Η γυναίκα του ξέχασε... να του πει ότι έχει AIDS

Ένας πενηντάχρονος που παντρεύτηκε μια τριαντάχρονη, χωρίς να γνωρίζει ότι η νέα γυναίκα είχε προσβληθεί από τον ιό AIDS, ζήτησε από το Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, να κηρύξει τον γάμο άκυρο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο δικαστής απεφάνθη ότι η περίπτωση δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία εκείνων που δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση του δικαστηρίου.

Το Ανώτατο Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, όπου κατέφυγε ο σύζυγος για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, απέρριψε την αίτησή του την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι ήταν λάθος να πιστεύει ότι αν ο γάμος είχε κηρυχθεί άκυρος, θα απέφευγε την μοιρασιά της ακίνητης περιουσίας. Ο καυγάς, δηλαδή, ήταν για το πάπλωμα.

Η σύζυγος, όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από τον ιό AIDS το 2006. Ο γάμος έγινε έναν χρόνο αργότερα, χωρίς ο γαμπρός να γνωρίζει την πάθηση της συντρόφου του. Σήμερα θα πει ότι αν το γνώριζε αποκλείεται να την παντρευόταν.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι πριν ένα χρόνο η παθούσα υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου την οποία απέρριψε ο σύζυγος, ζητώντας αντ' αυτού, να κηρυχθεί ο γάμος άκυρος.

Ο νομικός σύμβουλος, Ian Sharn, από την εταιρία Slater and Gordon, θα πει ότι το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης είναι ΅ερεύνησε το ιστορικό του άλλου πριν τον παντρευτείς'.

Ο ίδιος θα προσθέσει ότι αν γινόταν δεκτή η αίτηση του άντρα, αυτό σίγουρα θα άνοιγε το Κουτί της Πανδώρας, τονίζοντας ότι ΅η περίπτωση του να αποκρύψει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας δεν διαφέρει από το να πει ψέματα για την οικονομική του κατάσταση ή τα οικονομικά του σχέδια για το μέλλον.

Διευκρίνισε, εντούτοις, σε ποιες περιπτώσεις ο γάμος θεωρείται άκυρος και αυτές συμπεριλαμβάνουν: διγαμία, πλαστό γάμο, γάμο από εξαναγκασμό, πλαστή ταυτότητα.

«Η υπόθεση αυτή δεν ανήκει σε καμία από τις προαναφερόμενες κατηγορίες, παρότι η σύζυγος απέκρυψε ένα σοβαρό θέμα υγείας από το οποίο κινδύνευε αυτή η ίδια η ζωή του συζύγου της».

Δεν έγινε γνωστό αν ο σύζυγος έχει επίσης προσβληθεί από τον ιό του AIDS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ