Εντυπωσιάζει η νέα μπρούτζινη Λουσίλ Μπολ -Αγαλμα που αντικαθιστά αποτυχημένη εκδοχή [εικόνες]

Eνα νέο άγαλμα προς τιμήν της Λουσίλ Μπολ αποκαλύφθηκε το Σάββατο στο Σέλερον της Νέας Υόρκης.

Αφορμή η επέτειος των 105 χρόνων από τη γέννησή της.

Το νέο άγαλμα στήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας της, ότι ένα προηγούμενο άγαλμα που είχε δημιουργηθεί, δεν ήταν κολακευτικό για το αγαπημένο τους αστέρι.

Το χάλκινο έργο τέχνης, σε φυσικό μέγεθος δημιουργήθηκε από την γνωστή γλύπτρια Κάρολαϊν Πάλμερ, η πρόταση της οποίας επιλέχθηκε ανάμεσα από 60 αγάλματα που είχαν κατατεθεί από καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο.

«Scary Lucy»

Το νέο άγαλμα αντικατέστησε στο «Lucille Ball Memorial Park» ένα άγαλμα που είχε τοποθετηθεί εκεί πριν από επτά χρόνια. Οι επικριτές του αγάλματος υποστήριζαν ότι δεν έμοιαζε καθόλου και τίποτα με την κοκκινομάλλα σταρ και έγινε γνωστό ως «Scary Lucy».

φωτογραφία: theguardian.com, Mel Evans/AP

Η Πάλμερ μέχρι να ολοκληρώσει το άγαλμα, μελέτησε πολύ καλά την ηθοποιό, βλέποντας τα αμέτρητα επεισόδια της αγαπημένης σειράς «I Love Lucy», ενώ προσέλαβε και μοντέλα που την έμοιαζαν τα οποία έντυσε με ρούχα της δεκαετίας του 1950, υιοθετώντας το στιλ της Λουσίλ Μπολ.
«Στο άγαλμά μου δεν ήθελα να απεικονίσω μόνο τις κινήσεις, τον παιχνιδιάρικο και αυθόρμητο χαρακτήρα της Λουσίλ, αλλά και την λαμπερή εικόνα της χολιγουντιανής σταρ», δήλωσε η Πάλμερ.

Η γλύπτρια έχει φιλοτεχνήσει και άλλες διάσημες προσωπικότητες. Συγκεκριμένα έχει δημιουργήσει το μαρμάρινο άγαλμα του Πάπα Φραγκίσκου, το οποίο φιλοξενείται στην παπική κατοικία στη Νέα Υόρκη, ενώ ένα δεύτερο αντίγραφο του ίδιου αγάλματος σε χαλκό κατασκευάζεται για τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λουσίλ Μπολ μπρούτζινο άγαλμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ