Ο πολυαγαπημένος εγγονός της «Τζίλντα», τα ναρκωτικά και οι πορνοταινίες - iefimerida.gr

Ο πολυαγαπημένος εγγονός της «Τζίλντα», τα ναρκωτικά και οι πορνοταινίες

Ανδρέας Εμπειρίκος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εγγονός της Ρίτα Χέιγουορθ, Αντρέας Εμπειρίκος, πάλευε για πολλά χρόνια με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, ενώ είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει ξανά στο παρελθόν, πριν τελικά καταφέρει να δώσει τέλος στη ζωή του, την περασμένη Κυριακή, στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη.

Ο 25χρονος ήταν γιος της κόρης της Ρίτα Χέιγουορθ, πριγκίπισσας Γιάσμιν, την οποία η ηθοποιός απέκτησε από τον τρίτο της σύζυγο, Πρίγκιπα Αλί Αγά Χαν. Αποφοίτησε από το Fordham University της Νέας Υόρκης, με πτυχίο στην ψυχολογία, ενώ ασχολήθηκε ενεργά με τις φιλανθρωπίες, ιδρύοντας ένα γκρουπ στο Facebook, με στόχο την παροχή ρούχων σε άστεγους ανθρώπους, και συμμετέχοντας σε συμβουλευτικές ομάδες για ασθενείς του AIDS.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλές οργανώσεις και φιλανθρωπικές συγκεντρώσεις για τους ασθενείς και την καταπολέμηση του Αλτσχάιμερ, ως φόρο τιμής προς τη διάσημη γιαγιά του, η οποία πέθανε από την ασθένεια.


(Ο Ανδρέας Εμπειρίκος με τη μητέρα του πριγκίπισσα Γιάσμιν σε γκαλά για τους ασθενείς του Αλτσχάιμερ στη Νέα Υόρκη)

Το 2007, η στήλη Gatecrasher της εφημερίδας Daily News αποκάλυψε ότι ο νεαρός ζούσε διπλή ζωή, καθώς ανέβαζε ερασιτεχνικά πορνογραφικά βίντεο σε σχετική ιστοσελίδα, στα οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος, αν και χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο. Η φήμη δεν επιβεβαιώθηκε, άλλα ούτε και διαψεύστηκε ποτέ από τον 25χρονο.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι ο Ανδρέας Εμπειρίκος προέρχεται από μια πολύ ισχυρή οικογένεια, καθώς ο παππούς του, Πρίγκιπας Αλί Χαν, ήταν πνευματικός ηγέτης μιας ισλαμικής σέχτας, ενώ η γιαγιά του, είναι μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς που έχουν περάσει ποτέ από το Χόλιγουντ.


(H Ρίτα Χέιγουορθ με τον πρίγκιππα Αλί Χαν)

Ο γάμος του Πακιστανού πρίγκιπα με τη Χέιγουορθ σε μια επιβλητική τελετή στις Κάννες το 1949, είχε αποτελέσει κοσμικό γεγονός, ενώ είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τον Τύπο, καθώς η ηθοποιός είχε πρόσφατα χωρίσει από το δεύτερο σύζυγό της, το σκηνοθέτη Όρσον Γουέλς και στο γάμο ήταν ήδη έγκυος στην πριγκίπισσα Γιάσμιν, πυροδοτώντας φήμες ότι οι δύο τους ήταν ζευγάρι ενώ η Χέιγουορθ ήταν ακόμα παντρεμένη.

Ο γάμος τους όμως δεν κράτησε πολύ (μόλις 2 χρόνια), ενώ δεν τελείωσε και καλά, καθώς το ζευγάρι διαφωνούσε για το που και πως θα ανατραφεί η μοναχοκόρη τους. Ο πρίγκιπας επέμενε να ανατραφεί ως μουσουλμάνα, ενώ η Χέιγουορθ πάλευε να την αναθρέψει με τα καθολικά πρότυπα που είχε ανατραφεί και η ίδια. Μάλιστα, για να περάσει το δικό του, της πρόσφερε τότε 1 εκατ. δολάρια, ποσό που η ηθοποιός αρνήθηκε λέγοντάς του ότι «για κανένα λόγο δεν θα εγκαταλείψω τη Γιάσμιν και την ευκαιρία της να ζήσει στην Αμερική, τη χώρα όπου θα μπορεί να είναι ελεύθερη».


(H Γιάσμιν -αριστερά-, με τη μητέρα της)

Η Γιάσμιν τελικά έζησε και μεγάλωσε με τη μητέρα της στις ΗΠΑ, ενώ ο πρίγκιπας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όταν η μικρή ήταν 10 ετών. Το 1985, η πριγκίπισσα παντρεύτηκε τον Έλληνα εφοπλιστή Βασίλη Εμπειρίκο, με τον οποίο απέκτησαν τον Ανδρέα. Το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου της όμως το περνούσε με τη διάσημη μητέρα της που έπασχε από Αλτσχάιμερ, από το οποίο και έχασε τελικά τη ζωή της το 1987, σε ηλικία 68 ετών.


(H Γιάσμιν με τον Βασίλη Εμπειρίκο-δεξιά- και την ηθοποιό Ρακέλ Γουέλς σε πάρτι στο Χόλιγουντ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ