Σοκ: 17χρονη αυτοπυρπολήθηκε στο Μαρόκο μετά τις απειλές των βιαστών της - iefimerida.gr

Σοκ: 17χρονη αυτοπυρπολήθηκε στο Μαρόκο μετά τις απειλές των βιαστών της

Φωτογραφία αρχείου: ABDELHAK SENNA/EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μαροκινές αρχές ερευνούν το θάνατο μιας έφηβης γυναίκας, θύμα βιασμού, που αυτοπυρπολήθηκε, χάνοντας τη ζωή της, μετά και τις απειλές των δραστών της επίθεσης εναντίον της ότι θα δημοσιοποιούσαν φωτογραφίες από τον βιασμό.

Ο Σύλλογος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Μαρόκο, δήλωσε ότι η αυτοψία μετά το θάνατο του κοριτσιού την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι ήταν έγκυος, πιθανότατα από κάποιον από τους βιαστές της.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης, Omar Arbib, δήλωσε ότι «οκτώ νεαροί άνδρες απήγαγαν πέρσι την κοπέλα, η οποία τότε ήταν μόλις 16 ετών, από μια πόλη, 70 χιλιόμετρα βόρεια του Μαρακές και στη συνέχεια την βίασαν».

Η οικογένειά της υπέβαλε μήνυση αμέσως μόλις έγινε γνωστός σε αυτούς ο βιασμός και η αστυνομία συνέλαβε επτά υπόπτους, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για ανάκριση, ενώ ένας όγδοος άνδρας συνελήφθη λίγο καιρό αργότερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Arbib, ο εισαγγελέας αποφυλάκισε μέχρι την εκδίκαση τους υπόπτους, οι οποίοι μετά την απελευθέρωσή τους, απείλησαν το θύμα, λέγοντας της ότι θα «δημοσίευαν φωτογραφίες του βιασμού που είχαν τραβήξει με τα κινητά τους τηλέφωνα, εκτός και αν απέσυρε την καταγγελία εναντίον τους.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, την περασμένη Παρασκευή, αυτοπυρπολήθηκε», δήλωσε ο Arbib.

Το κορίτσι υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού και πέθανε την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο.

Ο θάνατός της οδήγησε τον εισαγγελέα να διατάξει την εκ νέου σύλληψη των έξι από τους οκτώ υπόπτους που συνελήφθησαν, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές γιατί δεν συνέλαβαν ξανά τα άλλα δύο υπόπτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ