New York Times: «Πρέπει η Fed να σώσει την Ευρώπη»; - iefimerida.gr

New York Times: «Πρέπει η Fed να σώσει την Ευρώπη»;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δημόσια συζήτηση μέσα από την ιστοσελίδα της άνοιξε η αμερικανική εφημερίδα New York Times, για το αν πρέπει να παρέμβει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προκειμένου να σώσει την Ευρώπη από την κρίση χρέους.

«Οι παγκόσμιες αγορές ενισχύθηκαν μετά την απόφαση της Federal Reserve και άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών να μειώσουν το κόστος προσωρινά το κόστος δανεισμού σε δολάρια στις ευρωπαϊκές τράπεζες» αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, όπου οι χρήστες μπορούν να παρέμβουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι αυτό θα καταστήσει ευκολότερη για τις ευρωπαϊκές τράπεζες τη διαχείριση του χρέους τους, το οποίο περιλαμβάνει εκτεταμένες υποχρεώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η Fed προσπαθεί να περιορίσει τις ζημίες του «ανοίγματός»της σε ευρωπαϊκό χρέος» συνεχίζει το εισαγωγικό σημείωμα, το οποίο παραπέμπει σε τέσσερις βασικες θέσεις οι οποίες φιλοξενούνται ως «τροφή» για σκέψη και συζήτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ