Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου -Εγκλωβισμένοι επί ώρες χιλιάδες ταξιδιώτες [εικόνες] - iefimerida.gr

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου -Εγκλωβισμένοι επί ώρες χιλιάδες ταξιδιώτες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάος προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, καθώς η βασική πρόσβαση προς αυτό παρέμεινε επί ώρες κλειστή.

Ο λόγος; Ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο αεροδρόμιο είχε καταληφθεί από διαδηλωτές της κίνησης «Black Lives Matter», που βρίσκονταν στο οδόστρωμα και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να περάσει. Η διαμαρτυρία διήρκεσε περίπου 4 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 8 π.μ. τοπική ώρα έως τις 12:30 το μεσημέρι.

Οι φωτογραφίες που ανέβασαν στο Twitter οργισμένοι ταξιδιώτες έδειχναν τους διαδηλωτές να έχουν ξαπλώσει στον δρόμο, αλυσοδεμένοι ο ένας με τον άλλον, σε μια μέρα που στη Βρετανία θεωρείται από τις πιο «γεμάτες» για το αεροδρόμιο, καθώς εκατοντάδες οικογένειες φεύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου -Εγκλωβισμένοι επί ώρες χιλιάδες ταξιδιώτες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ενας εκπρόσωπος του Χίθροου είπε νωρίτερα ότι «η διαμαρτυρία προκαλεί καθυστερήσεις. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Η αστυνομία βρίσκεται ήδη στο σημείο και έχει ανοίξει τη μία από τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας».

Σταδιακά, και μέχρι το μεσημέρι, η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις και απομάκρυνε τους διαδηλωτές από τον δρόμο, ανοίγοντας όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας. Εγιναν δέκα συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές της εν λόγω κίνησης έβαλαν στο στόχαστρο και άλλες δύο αγγλικές πόλεις. Στο Μπέρμιγχαμ έκλεισαν επίσης τον δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία:

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου -Εγκλωβισμένοι επί ώρες χιλιάδες ταξιδιώτες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μάλιστα, υπήρξαν και λεκτικές αντεγκλήσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και οδηγούς που ήθελαν να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ:

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου -Εγκλωβισμένοι επί ώρες χιλιάδες ταξιδιώτες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το μεσημέρι η αστυνομία συνέλαβε 5 άτομα και ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Στο δε Νότιγχαμ, διαδηλωτές ξάπλωσαν στις ράγες του τραμ, προκαλώντας κι εκεί κυκλοφοριακό κομφούζιο:

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου -Εγκλωβισμένοι επί ώρες χιλιάδες ταξιδιώτες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Και εκεί είχαμε συλλήψεις, τέσσερις για την ακρίβεια, μετά τις οποίες οι ράγες άνοιξαν.

Η κίνηση «Black Lives Matter» έχει επεκταθεί και στη Μεγάλη Βρετανία από τις ΗΠΑ όπου δημιουργήθηκε, με αφορμή τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία.

Χθες, 4 Αυγούστου, ήταν η πέμπτη επέτειος από τη δολοφονία του Μαρκ Ντούγκαν στο βόρειο Λονδίνο, που είχε οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο, στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, στο διάστημα από τις 6 έως τις Αυγούστου του 2011.

Μία ανάρτηση στον λογαριασμό της βρετανικής κίνησης «Black Lives Matter» στο Facebook, χθες, προανήγγειλε το σημερινό «εθνικό μπλακ άουτ»: «Πέντε χρόνια πριν, χάσαμε έναν δικό μας. Πέντε χρόνια μετά, η κοινότητα θυμάται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ