Γιορτινά «ραβασάκια» 650 ευρώ από την Εφορία για την έκτακτη εισφορά - iefimerida.gr

Γιορτινά «ραβασάκια» 650 ευρώ από την Εφορία για την έκτακτη εισφορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουν 200.000 οικογένειες καθώς η Εφορία, αντί για δώρο, θα στείλει λογαριασμούς για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς.

Συγκεκριμένα, τα «ραβασάκια» της Εφορίας αφορούν 212.000 άτομα που, κατά μέσο όρο, θα κληθούν να πληρώσουν 650 ευρώ για την έκτακτη εισφορά. Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει συνολικά 137 εκ. ευρώ από αυτήν την τελευταία παρτίδα, που προέκυψε από την εκκαθάριση των τελευταίων δηλώσεων του φόρου εισοδήματος του 2010.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει πρόσθετα έσοδα από όσους θα πάνε στις εφορίες να πληρώσουν τη δόση της έκτακτης εισφοράς που είχε ταχυδρομηθεί τους προηγούμενους μήνες.

Παράλληλα, οι φορολογούμενοι που απέκτησαν ή εκχώρησαν ακίνητο μέσα στο 2010 καλούνται να κάνουν υποβολή δηλώσεων Ε9 μέσω του TaxisNet. H διαδικτυακή εφαρμογή ξεκίνησε χτες να δέχεται δηλώσεις για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και σύμφωνα με τα στοιχεία έγιναν κιόλασ 1500 δηλώσεις ενώ υπάρχουν και 3000 προσωρινά αποθηκευμένες. Η εφαρμογή του Ε9 επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διορθώσουν λάθη στις δηλώσεις Ε9 της περασμένης διετίας, χωρίς πρόστιμο με τροποποιητικές δηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ