«Πράσινο φως» σε 271 Ρώσους αθλητές για τους Ολυμπιακούς αγώνες - iefimerida.gr

«Πράσινο φως» σε 271 Ρώσους αθλητές για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/BARBARA WALTON
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά 271 αθλητές θα εκπροσωπήσουν τελικά τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με τη ρωσική Ολυμπιακή επιτροπή.

«Εως τώρα, 271 αθλητές έχουν γίνει δεκτοί», είπε ο Αλεξάντερ Ζούκοφ σε συνέντευξη Τύπου στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Ρωσία είχε δηλώσει 387 αθλητές για τους Ολυμπιακούς αγώνες, όμως υπήρξαν κάποιοι που αποκλείστηκαν καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ΔΟΕ, έπειτα από τις αποκαλύψεις για εκτεταμένο ντόπινγκ, με κρατική στήριξη, στη χώρα.

Η ΔΟΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον τελικό αριθμό της ρωσικής ομάδας, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Πάντως, η τριμελής επιτροπή των «αθανάτων», που έχει την τελευταία κουβέντα για το ποιοι Ρώσοι θα αγωνιστούν στο Ρίο, έχει ήδη δώσει «πράσινο φως» σε 18 αθλητές της σκοποβολής, 11 πυγμάχους, 11 τζουντόκα, 8 τενίστες, 6 ιστιοπλόους, 5 αθλητές της ιππασίας, 3 της τοξοβολίας και σε έναν γκόλφερ.

Ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο επίσης για 29 κολυμβητές και έναν αθλητή του κανόε καγιάκ, στους οποίους έχει επιτραπεί η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ηδη έχουν αποκλειστεί όλοι οι Ρώσοι αθλητές του στίβου, με εξαίρεση την άλτρια του μήκους Ντάρια Κλίσινα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ