Το τσαντάκι των 11 δολαρίων που έκλεψε την παράσταση στον Λευκό Οίκο -Ποια το κρατούσε [εικόνες&βίντεο]

Ένα μπλε τσαντάκι, με τυπωμένα σχέδια από δεινόσαυρους σε λευκό χρώμα, που κρατούσε η Ho Ching, η σύζυγος του πρωθυπουργού της Σιγκαπούρη σε μια επίσημη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας.

Με τιμή μόλις τα 11 δολάρια, το αξεσουάρ σχεδιάστηκε από έναν μαθητή του «Pathlight», του πρώτου σχολείου της χώρας που απευθύνεται σε αυτιστικά παιδιά.

Αρχικά, το τσαντάκι της Ho συνάντησε έντονη κριτική, με φαρμακερά σχόλια για την στιλιστική επιλογή της.

Αλλά, μόλις αποκαλύφθηκε ότι πίσω από αυτό «κρύβεται» ο 19χρονος Seetoh Sheng Jie της Pathlight, οι πωλήσεις του εκτινάχθηκαν.

Το σχολείο πουλάει συνήθως γύρω στα 200 τσαντάκια κάθε τέσσερις μήνες, αλλά την ημέρα που τα νέα έγιναν γνωστά, πούλησε 200 από αυτά σε μια μόλις ημέρα.

Μάλιστα, στην σχετική ιστοσελίδα του σχολείου που διατίθενται τα εν λόγω τσαντάκια, το συγκεκριμένο σχέδιο έχει πια εξαντληθεί (sold out).

Η κ. Linda Kho, εκπρόσωπος του σχολείου δήλωσε επίσης ότι κανείς τους δεν γνώριζε ότι η πρώτη κυρία της χώρας θα επέλεγε για την επίσημη επίσκεψη της στις ΗΠΑ τη δημιουργία του Jie.

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και ιδιαίτερη τιμή η επιλογή της κ. Ho και έδωσε μεγάλη ώθηση στην δουλειά που κάνουμε στο Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Ανάπτυξης στο σχολείο μας», δήλωσε στο BBC.

Ο νεαρός σχεδιαστής έμαθε για την επιλογή της πρώτης κυρίας και σύμφωνα με τον πατέρα του Jason, είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένος για αυτό. Ο πατέρας του επίσης πρόσθεσε ότι ο γιος του δείχνει μια ιδιαίτερη αγάπη και προτίμηση προς τους δεινόσαυρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ