«Μοναχικός λύκος» από τη Σομαλία ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο - iefimerida.gr

«Μοναχικός λύκος» από τη Σομαλία ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμερικανίδα πολίτης ήταν το θύμα της επίθεσης με μαχαίρι χθες το βράδυ στο Λονδίνο και ο δράστης Νορβηγός με καταγωγή από τη Σομαλία, όπως ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή από την έρευνα δεν έχουν εντοπίσει στοιχεία που να παραπέμπουν σε ριζοσπαστικοποίηση και, κατά συνέπεια, τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της αστυνομίας, ο οποίος αποδίδει σε ψυχική διαταραχή την επίθεση.

Οι τραυματίες της επίθεσης είναι βρετανικής, ισραηλινής, αυστραλιανής και ισπανικής υπηκοότητας, μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το χρονικό της επίθεσης στο Λονδίνο
Μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ ένας ύποπτος συνελήφθη, ανακοίνωσε σήμερα η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης.

Η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο κεντρικό Λονδίνο, με συνέπεια τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων.

Οι αστυνομικές αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα δεν αποκλείουν την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί», δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου. Γι' αυτό και την υπόθεση ερευνούν από κοινού το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».

Όπως αναφέρει το Skynews, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία. Όπως επισημαίνει η DailyMail η επίθεση έγινε στην ίδια περιοχή στην οποία το 2005 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ