Χωρίς ευρωπαϊκά κονδύλια η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο - iefimerida.gr

Χωρίς ευρωπαϊκά κονδύλια η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

φράχτης Έβρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα συγχρηματοδοτήσει η Κομισιόν τελικά τον φράχτη στον Έβρο, σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρμοδίου Επιτρόπου Σεσίλια Μάλστρομ η οποία τονίζει πως «δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή».


Η κ. Μάλστρομ απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Παπανικολάου, επισημαίνοντας επίσης πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει «έτοιμη να συγχρηματοδοτήσει άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής που οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να θεσπίσουν με στόχο την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνοριακής διαχείρισης στο σύνολο των μήκους 200 χλμ. χερσαίων συνόρων με την Τουρκία».

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής απευθυνόμενος προς την Επιτροπή τόνισε ότι στις 4 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές, και ότι πλέον αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής του και θέλησε να πληροφορηθεί την οριστική θέση της Επιτροπής για το έργο αυτό και την εκτίμηση της για την αποτελεσματικότητα του.

Όπως σημειώνει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων στην γραπτή απάντησή της: «Στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το προταθέν ετήσιο πρόγραμμα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, η Επιτροπή ενημέρωσε την Ελλάδα ότι δεν θα υποστήριζε την κατασκευή του φράχτη με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπανικολάου, η Σουηδή Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή δήλωσε έτοιμη να συγχρηματοδοτήσει άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής που οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να θεσπίσουν με στόχο την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνοριακής διαχείρισης στο σύνολο των μήκους 200 χλμ. χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2011 για το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων (ΤΕΣ), η Ελλάδα είχε ζητήσει συγχρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή φράχτη μήκους 10,5 χλμ. στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ