Χρυσοχοΐδης: Σαχλαμάρες ότι υπήρξε συνωμοσία για την ηγεσία της κεντροαριστεράς - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: Σαχλαμάρες ότι υπήρξε συνωμοσία για την ηγεσία της κεντροαριστεράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον χαρακτήρα του δείπνου που είχαν οκτώ πρώην εκσυγχρονιστές τον Ιούνιο στην οικία του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου επιχείρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ένας εκ των συμμετασχόντων.

«Εμφανίστηκε στον Τύπο ένα περιστατικό κατά κάποιον τρόπο συνωμοσίας. Στην ουσία αυτά είναι σαχλαμάρες, δεν αποτελούν αυτά κεντρικά ζητήματα ή έστω περιφερειακά πολιτικά γεγονότα», είπε ο πρώην υπουργός, δηλώνοντας «προσωπικά αφοσιωμένος» στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης.

Μάλιστα αποκάλυψε (Ρ/Σ Παραπολιτικά) ότι και ο Κώστας Σημίτης, που είχε λάβει μέρος στο ίδιο δείπνο, δεν αναζητά τη δημιουργία άλλου φορέα, πλην της προσπάθειας που κάνουν η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι υπόλοιπες προσωπικότητες.

Οπως έγραψε πρόσφατα ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα «Νέα», στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, στις 13 Ιουνίου, στην Κηφισιά, βρέθηκαν οι Κώστας Σημίτης, Γιάννης Στουρνάρας, Θεόδωρος Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κατά το δείπνο έγινε πρόταση στον κ. Στουρνάρα για ανάμειξη, έπειτα από την επίμονη άρνηση του κ. Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε τον κ. Στουρνάρα, αλλά εκείνος παρέμεινε σταθερά επιφυλακτικός. Ο κ. Σημίτης πίστευε ότι η θητεία του ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος λήγει σε έναν χρόνο και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξεπλάγη όταν ο κ. Στουρνάρας τον ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται σε τέσσερα χρόνια.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Πάγκαλος ρώτησε τον κ. Στουρνάρα «Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας δεν πείστηκε.

Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, πρόσφατα, με δήλωσή του στο vima ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία της κεντροαριστεράς και ότι θα παραμείνει στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ