Προγνωστικά: ΠΑΟΚ - Άγιαξ, Χαποέλ Μπερ Σεβά - Ολυμπιακός [βίντεο] - iefimerida.gr

Προγνωστικά: ΠΑΟΚ - Άγιαξ, Χαποέλ Μπερ Σεβά - Ολυμπιακός [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δύο «μέτωπα» το ελληνικό ενδιαφέρον απόψε στο Champions League.

Με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 21:00 στο Ισραήλ τη Χάποελ Μπερ Σεβά στη ρεβάνς του 0-0 του πρώτου αγώνα, ενώ ο ΠΑΟΚ στις 21:30 υποδέχεται στην κατάμεστη Τούμπα τον Άγιαξ, με το παιχνίδι στην Ολλανδία να έχει λήξει ισόπαλο 1-1.

Πριν περάσουμε στα Προγνωστικά Champions League, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Betarades.gr «τρέχουν» σήμερα και αύριο πέντε διαφορετικοί διαγωνισμοί, που μοιράζουν δώρα συνολικής αξίας 250€! Για να λάβετε μέρος, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στη σελίδα του Betarades.gr στο Facebook (κλικ εδώ), να κάνετε like στο page, να αφήσετε κάτω από τα posts με τα βίντεο που θα βρείτε για τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων την πρόβλεψή σας για το ακριβές σκορ και να κάνετε share το βίντεο. Θα προκύψουν πέντε νικητές, ο καθένας από τους οποίους θα λάβει από μία κάρτα Moneysafe αξίας 50€.

Αποστολή στην... έρημο

Ξεκινάμε με τον πρώτο χρονικά αγώνα της ημέρας, αυτόν ανάμεσα στη Χάποελ Μπερ Σεβά και τον Ολυμπιακό. Στη… μέση της ερήμου καλείται σήμερα ο Ολυμπιακός να αποφύγει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό «κάζο» και να βάλει τέλος στην αρνητική του παράδοση απέναντι σε ισραηλινούς συλλόγους. Οι πρωταθλητές Ελλάδας φιλοξενούνται από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο «Αρτούρ Βάσερμιλ», με την ισραηλινή ομάδα να φεύγει σίγουρα ικανοποιημένη από τον Πειραιά πριν από επτά βράδια. Δίνοντας σαφή προτεραιότητα στα αμυντικά τους καθήκοντα, οι Ισραηλινοί πήραν το ισόπαλο 0-0 και σήμερα χρειάζονται αποκλειστικά τη νίκη (με οποιοδήποτε σκορ) προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη έκπληξη στην παρθενική συμμετοχή τους στο Champions League. Περιχαρής εμφανίστηκε ο Μπαχάρ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αφού στα μέσα της εβδομάδας συμφώνησε με τη διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του. Όσον αφορά τη σημερινή ρεβάνς, τόνισε αρχικά: «Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι μόνο του, είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Αυτό μας δίνει και ώθηση να συνεχίσουμε. Αυτό που είναι το σημαντικότερο είναι να μην δεχτούμε κάποιο γκολ και να πάμε να κατακτήσουμε την πρόκριση». Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει φόβος, αλλά ετοιμότητα και μόνο αυτό κοιτάμε. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι».

Όντας υποχρεωμένος να αγωνιστεί σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης υγρασίας κι έχοντας την υποστήριξη 100 ηρωικών οπαδών του, ο Ολυμπιακός είναι οφείλει να… κάνει το καθήκον του, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Μπερ Σεβά για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Απογοητευτικοί οι πρωταθλητές Ελλάδας πριν από μία εβδομάδα στο «Καραϊσκάκης», έμειναν στο ισόπαλο 0-0, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει και τον «ισχυρό άντρα», Βαγγέλη Μαρινάκη», να ξεσπάει προς τους παίκτες. Το νόημα των λεγομένων του ήταν το εξής: «Ή προκρίνεστε ή… φεύγετε». Με αυτά το… background, λοιπόν, οι Πειραιώτες παίζουν σήμερα για δύο αποτελέσματα, καθώς τους στέλνει στην επόμενη φάση είτε μία νίκη είτε μία ισοπαλία με γκολ. «Δουλεύουμε με την μόνη ιδέα στο μυαλό μας το πώς θα περάσουμε. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο από εμάς από το να περάσουμε στην επόμενη φάση», τόνισε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Βίκτορ. Και πρόσθεσε με νόημα: «σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός υπάρχει πάντα πίεση. Είμαστε μία ομάδα που παλεύει κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα. Είμαστε ομάδα που είμαστε συνηθισμένοι σε αυτή την πίεση και να παίζουμε σε τέτοιες συνθήκες. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε και να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο». Όσον αφορά το αρχικό σχήμα που θα δούμε στο σημερινό ματς, ο Βίκτορ λογικά θα εμμείνει στη διάταξη 4-2-3-1 (λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το 4-3-2-1). Σε σχέση με την ενδεκάδα του «Καραϊσκάκης», ο Ντα Κόστα θα αντικαταστήσει τον τραυματία Σιόβα στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Κάμπιασο φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι των Μπουχαλάκη και Μανιάτη για τον παρτενέρ του Μιλιβόγεβιτς στα αμυντικά χαφ. Φανέλα βασικού θα πάρει ο Τσόρι, με τους Φορτούνη και Σεμπά στα «φτερά» και τον Ιντέγε στη κορυφή.

Προγνωστικό: Ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το ματς της προηγούμενης εβδομάδας. Η Χάποελ, από την πλευρά της, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα οφείλει να σκοράρει, αν θέλει να πάρει την πρόκριση, τουλάχιστον στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Το παιχνίδι έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για τις δύο ομάδες, από τις οποίες περιμένουμε να τα δώσουν όλα. Ανώτερος ποιοτικά ο Ολυμπιακός, μπορεί να πετύχει ένα τέρμα, τουλάχιστον, ενώ η Χάποελ είναι αρκετά δυνατή στην έδρα της. Το Goal / Goal, να σκοράρουν δηλαδή και οι δύο ομάδες, σε απόδοση 2.00 έχει στοιχηματική αξία και αυτή θα είναι η επιλογή μας.

Δείτε το βίντεο με την ανάλυση του αγώνα και το προγνωστικό για το παιχνίδι Χάποελ Μπερ Σεβά – Ολυμπιακός:

Θέλει να τελειώσει τη... δουλειά ο ΠΑΟΚ

Περνάμε στην Τούμπα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άγιαξ στις 21:30. Ραντεβού με την ιστορία του έχει απόψε ο ΠΑΟΚ, που θέλει μετά από καιρό να πάρει μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση. Ο Δικέφαλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων την περασμένη εβδομάδα στο Άμστερνταμ, όπου μπορεί να είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, ωστόσο κατόρθωσε να καταστήσει ακίνδυνο τον Άγιαξ. Πολύ καλά τρεξίματα για τα δεδομένα της εποχής, αμυντική ισορροπία στις περισσότερες των περιστάσεων, με μοναδικά «μελανά σημεία» το δοκάρι του Ρίντεβαλντ και το γκολ του Ντόλμπεργκ. Το «δώρο» του Σίλεσεν έφερε το θαυμάσιο γκολ του Κάμπος και έτσι σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν είναι η ομάδα που «καίγεται» για να σκοράρει. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η ενδεκάδα θα παραμείνει απαράλλαχτη σε σχέση με το ματς του Άμστερνταμ, με τον Κάνιας (δεν είναι στο 100%) να αποτελεί τη μοναδική αλλαγή στην αποστολή. Αμόκ στον κόσμο, τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν, το γήπεδο αναμένεται «καυτό». Παρών στη χθεσινή προπόνηση και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε ιδιαίτερα «ενσταντανέ» με τον Ίβιτς και κάποιους παίκτες.

Πολύ λίγα πράγματα απ’ τον Άγιαξ την περασμένη εβδομάδα, δε δικαίωσε σε καμία των περιπτώσεων τον υψηλό φαβοριτισμό του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να είχε περίπου 70% ποσοστά κατοχής και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, ωστόσο αναλώθηκε σε φλύαρο παιχνίδι, χωρίς ουσία και τον παίκτη που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 19χρονος Ντόλμπεργκ ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών του «Αίαντα» και εντέλει αυτός που τον έβγαλε απ’ τη δύσκολη θέση με το όμορφο γκολ που σημείωσε. Έκανε «μπαμ» η απουσία παίκτη περιοχής, πρόβλημα που δε θα βρει λύση ούτε σήμερα, καθώς ως γνωστόν, ο Αρκάντιους Μίλικ πωλήθηκε έναντι 25 εκ. ευρώ στη Νάπολι. «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι στην επίθεση. Θα κάνουμε ένα ελεγχόμενο παιχνίδι. Οι παίκτες μας είναι νεαροί, αλλά έχουν εμπειρία στην Ευρώπη. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο αλλά και για τη ζέστη. Εκτιμώ ότι θα ανταπεξέλθουμε», εξήγησε ο Μπος, ενώ ο Γκουντέλι σημείωσε: «Είμαστε ακόμα το φαβορί. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας, θέλουμε τη νίκη. Είμαι αισιόδοξος». Ο Σέρβος μέσος εξέτισε την τιμωρία του και λογικά θα είναι βασικός, ενώ διαθέσιμος είναι και ο έτερος βασικός χαφ, Μπαζούρ, ο οποίος όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθεί εξ αρχής.

Προγνωστικό: Ο ΠΑΟΚ πέρασε με υψηλό βαθμό το «τεστ» της Ολλανδίας και τώρα, μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη και «καυτή» Τούμπα καλείται να τελειώσει τη δουλειά και να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Ο Άγιαξ, φυσικά, δε θα είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά, από την άλλη, δεν είναι μία ομάδα που... τρομάζει. Ο Δικέφαλος θεωρούμε ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την πάντα δυνατή έδρα του, να πραγματοποιήσει ακόμη μία καλή εμφάνιση και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα πάμε, επομένως, με τον 1 DNB σε απόδοση 1.85 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας).

Δείτε το βίντεο με την ανάλυση του αγώνα και το προγνωστικό για το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Άγιαξ:

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ