Παιδική χαρά μπορεί να γίνει το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν -Εκεί όπου τον σκότωσαν - iefimerida.gr

Παιδική χαρά μπορεί να γίνει το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν -Εκεί όπου τον σκότωσαν

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/SULTAN DOGAR
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από λίγα χρόνια, σε αυτό το κτίριο οι Αμερικανοί πεζοναύτες εντόπισαν και σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Σε λίγο καιρό όμως, εκεί μπορεί να τρέχουν και να παίζουν παιδιά.

Ο χώρος που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο του ηγέτη της Αλ Κάιντα ίσως να μετατραπεί σε παιδική χαρά, σύμφωνα με ντόπιο αξιωματούχο. Ή ίσως και νεκροταφείο.

Το κρησφύγετο βρίσκεται στο Αμποταμπάντ, στο Πακιστάν. Εκεί ο Μπιν Λάντεν πέρασε τα τελευταία του χρόνια, μέχρι που πριν από μία 5ετία εντοπίστηκε από τους Αμερικανούς, οι οποίοι και τον σκότωσαν.

Πλέον, ο χώρος αποτελεί αντικείμενο διαμάχης, για τη μελλοντική του χρήση. «Οταν σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λντε, κανείς δεν το πλησίαζε και κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι του ανήκει», δήλωσε στο NBC ο Ομάρ Φαρούκ, αναπληρωτής διευθυντής της τοπικής διοίκησης. «Οπως προβλέπει ο νόμος, το αναλάβαμε εμείς. Και λάβαμε οδηγίες για να κατεδαφίσουμε το κτίριο», πρόσθεσε.

Στο οικόπεδο που απέμεινε χωρίς να χρησιμοποιείται, καμιά φορά παίζουν κρίκετ τα παιδιά της περιοχής. Οι αρχές της επαρχίας στην οποία ανήκει η μία του πλευρά, αποφάσισε να δημιουργηθεί εκεί ένα νεκροταφείο. Ομως, η τοπική διοίκηση προτιμά να μετατραπεί σε παιδική χαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ