Ιβιτς: Οι παίκτες μου πρέπει να δείξουν ότι είναι άνδρες - iefimerida.gr

Ιβιτς: Οι παίκτες μου πρέπει να δείξουν ότι είναι άνδρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 0-0 δεν κάνει στον Βλάνταν Ίβιτς, που περιμένει από την ομάδα του να παίξει καλύτερα σε σχέση με το πρώτο ματς και να κερδίσει τον Άγιαξ, παίρνοντας την πρόκριση, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ

Για το sold out, τη δίψα του κόσμου και αν αυτό μεγαλώνει την ευθύνη της ομάδας: «Δίνει δύναμη και σε εμάς και στους παίκτες και στο προπονητικό, σε όλους όσους δουλεύουν σε αυτή την ομάδα. Γνωρίζουμε τι σημαίνει η γεμάτη Τούμπα για εμάς. Όπως είπα και πριν το προηγούμενο παιχνίδι ο κόσμος μας θα στηρίξει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Εμείς προετοιμαζόμαστε για το δεύτερο ημίχρονο και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα δείξουν ότι είναι άντρες και θα κάνουν ένα καλό παιχνίδι. Εύχομαι να είμαστε εμείς αυτοί που θα περάσουμε».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει απώλειες τραυματισμών και αν αυτό επηρεάζει τις σκέψεις του και τις επιλογές του για την ενδεκάδα: «Είναι καλό το ότι δεν έχουμε τραυματίες. Μόνο ο Βαρέλα δεν είναι ακόμα στο 100%. Όλοι οι άλλοι είναι καλά. Ο Κάνιας είναι λίγο πίσω σε φυσική κατάσταση, αλλά έχει βελτιωθεί την τελευταία εβδομάδα. Είναι μέσα στη 18αδα και μπορούμε να τον υπολογίζουμε για αύριο».

Πως θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στην τακτική των Ολλανδών που θα ψάξουν το γκολ: «Δε σκέφτομαι ποτέ το 0-0. Είναι ένα άλλο παιχνίδι αυτό. Το πρώτο παιχνίδι τελείωσε. Κάναμε την τακτική μας, το πώς θα παίξουμε θα το δείτε αύριο. Έχουμε μπροστά μας ένα δυνατό παιχνίδι με μία ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κατοχής και εμείς προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι».

Για την απαράδεκτη συμπεριφορά των Ολλανδών στη συνέντευξη Τύπου του ίδιου μετά το ματς και αν αυτό τον πείσμωσε παραπάνω: «Δε με επηρέασε. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι ίδιοι. Εγώ είμαι επαγγελματίας προπονητής και πρέπει να προσαρμοστώ σε όλες τις συνθήκες. Το ξέχασα με το που βγήκα από τη συνέντευξη. Είναι ο τρόπος που λειτουργούν αυτοί, δε με πειράζει εμένα καθόλου».

Αν μπορούμε να δούμε καλύτερο ΠΑΟΚ αύριο: «Εγώ περιμένω σίγουρα καλύτερο ΠΑΟΚ. Έχουμε μία εβδομάδα παραπάνω. Στην ενδεκάδα μας είχαμε τέσσερις παίκτες καινούργιους βασικούς, αύριο μπορεί να είναι και παραπάνω. Σε μία καινούργια ομάδα χρειάζεται χρόνος να δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους. Όσο προχωράει ο καιρός θα είμαστε καλύτεροι».

Για την άποψη ότι το αυριανό παιχνίδι είναι «ματς μισή χρονιά» κι αν αυτή δίνει πίεση και επηρεάζει την ομάδα: «Η προσπάθεια ξεκίνησε την περσινή σεζόν. Την τελειώσαμε με επιτυχία. Συνεχίζουμε και φέτος. Ό,τι και να γίνει αύριο έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας και θα συνεχίσουμε να δουλέψουμε για τα επόμενα παιχνίδια. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κριθεί από ένα ματς. Το ποδόσφαιρο έχει συνέχεια και μας γεμίζει όλους που ασχολούμαστε με αυτό. Εμείς είμαστε θετικοί συγκεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για όλους μας».

Για το αν έχει διαίσθηση για το σκορ του αυριανού αγώνα: «Δεν έχω διαίσθηση ποτέ για το σκορ και το πώς θα τελειώσει το παιχνίδι. Δε σκέφτομαι ότι θα τελειώσει το παιχνίδι με συγκεκριμένο σκορ. Απλά προετοιμάζω δεύτερο και τρίτο πλάνο και αυτό είναι μέσα στη δουλειά μου».

Για το τι δίνει η δική του εμπειρία κόντρα στον Άγιαξ στην ομάδα: «Έχω έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει αρκετά τέτοια παιχνίδια στην Ευρώπη και με Εθνικές ομάδες. Καταλαβαίνουν ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Συζητάμε και ζητάω ό,τι λέμε να μένει μεταξύ μας. Θέλω να κρατάμε ό,τι λέμε μεταξύ μας για εμάς».

Τζαβέλλας: «Και εμείς και ο κόσμος γι' αυτό το ματς ζούμε...»

Παρά το 1-1 στην Ολλανδία, ο Γιώργος Τζαβέλλας αποποιήθηκε το ρόλο του φαβορί για τον ΠΑΟΚ, ενόψει του επαναληπτικού με τον Άγιαξ. Ο αμυντικός του «Δικεφάλου του βορρά»… επιβεβαίωσε τη δίξα που επικρατεί σε όλους στην ομάδα για πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, ωστόσο παραμένει προσγειωμένος και περιμένει τον Αίαντα να παρουσιαστεί καλύτερος σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι περιμένει ο ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ: «Νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε με το δικό μας κομμάτι, το αυριανό είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Προετοιμαστήκαμε καλά για αυτό. Ο Άγιαξ είναι μία μεγάλη ομάδα, θεωρητικά θα είναι καλύτερος, όμως πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας δουλειά και το πως θα παραταχθούμε στο γήπεδο».

Για την ψυχολογία μετά την ισοπαλία στο Άμστερνταμ: «Σίγουρα μία καλή εμφάνιση δίνει την απαραίτητη ψυχολογία στην ομάδα. Είμαστε υποχρωμένοι να το ξεχάσουμε ομως, όπως και το ότι όλες αυτές τις ημέρες θεωρούμαστε φαβορί. Δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό, είναι πιο δύσκολο από το πρώτο το αυριανό ματς και το ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Άγιαξ, όπως το δήλωσαν κα αυτοί. Μένει να το αποδείξουν κιόλας. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε μακριά από το παιχνίδι αυτό που παίζεται έξω από το γήπεδο».

Για το λόγο που αρνείται ο ΠΑΟΚ ότι είναι φαβορί: «Ο ΠΑΟΚ αρνείται το ρόλο του φαβορί, επειδή δεν είναι φαβορί. Παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα, με ιστορία και αν υιοθετήσουμε αυτό το ρόλο στο τέλος τα πράγματα δεν θα είναι ευχάριστα για εμάς».

Για το αν πιστεύει ότι θα έχει περισσότερη δουλειά αύριο η αμυντική γραμμή: «Εχω ξαναπεί ότι για να δουλέψει η αμυντική λειτουργία σωστά, θα πρέπει να δουλέψουν και οι 11 παίκτες. Στο πρώτο παιχνίδι, καταφέραμε και οι 11 να αμυνθούμε μαζικά, αλλά και γενικά σε όλο το παιχνίδι και θεωρώ ότι και αύριο κάτι παρόμοιο θα γίνει. Πιστεύω ότι θα έχουμε τις ευκαιρίες μας να σκοράρουμε».

Για το αν θα επηρεάσει τον Άγιαξ η γεμάτη Τούμπα: «Δε νομίζω ότι ο Άγιαξ θα επηρεαστεί. Θα έρθουν εδώ για να παίξουν ποδόσφαιρο, πάνω σε αυτό δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε και εμείς. Θα είναι ένα παιχνίδι λεπτομερειών και θα πρέπει να υπάρχει υπομονή από όλους μας».

Για το sold out του κόσμου: «Η ομάδα εσωτερικά θα πρέπει να πάρει αυτό το sold out σαν μία δήλωση συμπαράστασης. Θα πρέπει να το χαρούμε, χωρίς να υπάρχει πίεση όμως πριν το παιχνίδι. Κι εμείς για αυτόν τον αγώνα ζούμε... Αν δώσουμε τη θετική μας ενέργεια όπως πρέπει, θα είμαστε εμείς αυτοί που θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΟΚ Άγιαξ ιβιτς τζαβέλλας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ