Ο Γουόρεν Μπάφετ προκαλεί τον Τραμπ: «Δείξε τις φορολογικές σου δηλώσεις» - iefimerida.gr

Ο Γουόρεν Μπάφετ προκαλεί τον Τραμπ: «Δείξε τις φορολογικές σου δηλώσεις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ εμφανίστηκε δίπλα στη Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, σε μια ενθουσιώδη συγκέντρωση στη γενέτειρά του Νεμπράσκα, όπου προκάλεσε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις.

Όπως είπε μάλιστα ο Μπάφετ θα οδηγήσει ο ίδιος τον κόσμο στα εκλογικά κέντρα τον Νοέμβριο.

Μετά από μια σφοδρή κριτική στον Τραμπ για τις πρόσφατες δηλώσεις του υποψηφίου σχετικά με τους μουσουλμάνους γονείς ενός παρασημοφορημένου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ προστατεύοντας συναδέλφους του, ο Μπάφετ είπε ότι ήθελε να εκπλήξει την Κλίντον και να "δημιουργήσει μια μικρή βαβούρα" με την ανακοίνωση της έναρξης μιας προσπάθειας να πείσει ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες για τις αμερικανικές εθνικές εκλογές.

"Υπόσχομαι σήμερα ότι τη μέρα των εκλογών, 8 Νοεμβρίου, θα πάω στα εκλογικά κέντρα τουλάχιστον 10 άτομα τα οποία θα δυσκολεύονταν να πάνε αλλιώς", δήλωσε ο Μπάφετ. Πρόσθεσε επίσης ότι υποστηρίζει έναν ιστότοπο (Drive2Vote) ο οποίος συντονίζει μεταφορές στα εκλογικά κέντρα και ότι έχει νοικιάσει ένα τρόλεϊ το οποίο μπορεί να μεταφέρει 32 άτομα για τον ίδιο λόγο.

"Θα ασχοληθώ με το θέμα όλη μέρα. Θα κάνω σέλφις, οτιδήποτε χρειάζεται", είπε, αναφερόμενος στις φωτογραφίες που βγάζει ο κόσμος με διάσημα άτομα.

Ο Μπάφετ, ο οποίος υποστηρίζει την Κλίντον για την προεδρία, είπε ότι ο σκοπός του ήταν να καταφέρει την υψηλότερη συμμετοχή στην περιφέρεια της Όμαχα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στη χώρα. Η Νεμπράσκα μαζί με τη βορειοανατολική πολιτεία Μέιν είναι οι μόνες πολιτείες όπου βγαίνουν εκλέκτορες και σε πολιτειακό επίπεδο και σε περιφερειακό, συνδυάζοντας δύο συστήματα.

Η Κλίντον ανταπάντησε, "Ο Γουόρεν και εγώ θα χορέψουμε στους δρόμους της Όμαχα μαζί! Ίσως, αν είμαστε πολύ τυχεροί, να φορέσει και το κοστούμι του Έλβις, ξανά".

Νωρίτερα ο Μπάφετ προκάλεσε τον Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, πράγμα το οποίο αποτελεί δεδομένη κίνηση των προεδρικών υποψηφίων. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να το πράξει μέχρι να τελειώσει τον έλεγχο των δηλώσεών του η αμερικανική εφορία.

"Έχω ένα νέο να του πω", είπε ο Μπάφετ, "και εγώ τελώ υπό έλεγχο, και θα χαιρόμουν να συναντηθούμε όπου θέλει, όποτε θέλει, πριν τις εκλογές. Θα φέρω τη φορολογική μου δήλωση, εκείνος μπορεί να φέρει τη φορολογική του δήλωση (...) και να αφήσουμε τον κόσμο να μας κάνει ερωτήσεις για το τί αναφέρεται σε αυτές". Ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας, είπε ο Μπάφετ, δεν φοβάται την εφορία, αλλά τους ψηφοφόρους.

Ο Μπάφετ μίλησε γύρω στα τριάντα λεπτά σε ένα ακροατήριο περίπου 3.100 ατόμων σε γυμνάσιο στην Όμαχα, με την Κλίντον να κάθεται δίπλα του. Είπε ότι "η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" για αυτόν ήταν μια συνέντευξη του Τραμπ στο κανάλι ABC την Κυριακή όπου ο μεγιστάνας κατέκρινε το ζευγάρι Κιζρ και Γκαζάλα Χαν, των οποίων ο γιός σκοτώθηκε στο Ιράκ πριν από 12 χρόνια. Οι Χαν είχαν μιλήσει για το γιό τους στο συνέδριο των Δημοκρατικών την περασμένη εβδομάδα, και ο Κιζρ Χαν είχε κατακρίνει τον Τραμπ για την πρότασή του να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ δήλωσε μετά ότι τού επιτέθηκε "σφοδρά" ο Κιζρ Χαν, ο οποίος είναι αμερικανός πολίτης και μουσουλμάνος, γιατί είχε αναρωτηθεί αν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών είχε διαβάσει το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τραμπ επίσης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν αναρωτήθηκε αν είχε απαγορευτεί στην παραστεκόμενη σύζυγο του Χαν, Γκαζάλα, να μιλήσει, λόγω θρησκείας. Ο Χαν είχε πει επίσης πως ο Τραμπ "δεν έχει θυσιάσει τίποτα", στο οποίο ανταπάντησε στη συνέντευξη ο Τραμπ λέγοντας ότι "νομίζω πως έχω κάνει πολλές θυσίες".

"Κανένα μέλος της οικογένειας Μπάφετ δεν έχει πάει στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν. Κανένα μέλος της οικογένειας Τραμπ δεν έχει πάει στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν", είπε ο Μπάφετ. "Έχουμε και οι δύο πάει πολύ καλά σε αυτό το διάστημα, και οι οικογένειές μας δεν θυσίασαν τίποτα", τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ