Σε δίκη για κακούργημα ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ -Αναιρέθηκε εν μέρει το απαλλακτικό βούλευμα - iefimerida.gr

Σε δίκη για κακούργημα ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ -Αναιρέθηκε εν μέρει το απαλλακτικό βούλευμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτή έκανε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου την αναίρεση που είχε ασκήσει η Ξένη Δημητρίου ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητώντας την παραπομπή του πρώην πρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου προκείμενου να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Ο Α.Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος σε πλημμεληματικό βαθμό.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε εν μέρει το υπ. αριθμ.1149/2015 βούλευμα, με το οποίο ο κ. Γεωργίου παραπέμφθηκε να δικαστεί μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ για το αδίκημα της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης ο κ. Γεωργίου έχει απαλλαχθεί με το επίμαχο βούλευμα.

Η ψευδής βεβαίωση σύμφωνα με την κατηγορία χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να μπει η Ελλάδα στο πρώτο μνημόνιο λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.

Πλέον, μετά την κρίση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η υπόθεση επιστρέφει και πάλι στο Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση και ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανδρέας Γεωργίου ΕΛΣΤΑΤ κακούργημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ