Σχολικές υποτροφίες στη Μελβούρνη για παιδιά Ελληνων που μεταναστεύουν - iefimerida.gr

Σχολικές υποτροφίες στη Μελβούρνη για παιδιά Ελληνων που μεταναστεύουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παροχή υποτροφιών σε Ελληνες μαθητές που θα μετακομίσουν οικογενειακώς στη Μελβούρνη ανακοίνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας Αυστραλίας.

Ειδικότερα, η κοινότητα σε συνεργασία με το κολέγιο Alphington Grammar School πρόκειται να θέσει σε λειτουργία από το σχολικό έτος 2012 «Πρόγραμμα Στήριξης Μαθητών», μέσω του οποίου θα προσφέρεται οικονομική βοήθεια σε μαθητές από την Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι το σχολικό έτος στην Κοινοπολιτεία της Αυστραλίας ξεκινάει κάθε Ιανουάριο και ολοκληρώνεται με τη λήξη του ημερολογιακού έτους. Η υποτροφία θα έχει ισχύ ενός έτους και εν συνεχεία θα επανεξετάζεται ανά περίπτωση η επιμήκυνση ή μη της ισχύος της.

Το Alphington Grammar School είναι πλήρως αναγνωρισμένο από τις αυστραλιανές εκπαιδευτικές αρχές ως ανεξάρτητο σχολείο. Πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό σχολείο, όπου συνυπάρχουν μαθητές από 38 διαφορετικές εθνικότητες, μεταξύ των οποίων και Ελληνόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Στο εν λόγω σχολείο θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούν οι νέοι μαθητές και μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ενώ λειτουργούν τμήματα από την προνηπιακή ηλικία έως και την τρίτη λυκείου. Ο κ. Μάρκος εκτιμά ότι η κοινότητα θα μπορούσε να καλύψει υποτροφίες για περίπου είκοσι μαθητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο www. alphington.vic.edu.au και να επικοινωνήσουν με τον κ. Μανώλη Πάππο για τη σχετική αίτηση (mp@alphington.vic.edu.au, 0061-394974777).

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ