Σε μείωση επιτοκίου κατά 0,25% θα προχωρήσει η ΕΚΤ - iefimerida.gr

Σε μείωση επιτοκίου κατά 0,25% θα προχωρήσει η ΕΚΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου αναμένεται να προχωρήσει την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ερχόμενη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη μείωση κατά 0,25% του βασικού επιτοκίου της τράπεζας, το οποίο θα διαμορφωθεί στο 1%, ενώ οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα ρίξει κι άλλο το επιτόκιο της τους επόμενους μήνες.

Την ίδια μέρα που θα συνεδριάσει η ΕΚΤ και πιθανώς ανακοινωθεί η μείωση επιτοκίου, θα ξεκινήσει και η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, στην οποία Γαλλία και Γερμανία θα παρουσιάσουν τα σχέδια τους για αλλαγή Συνθηκών, όπως συμφώνησαν χτες Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, που θα προβλέπουν πλέον κυρώσεις στις χώρες που ξεπερνούν το όριο του 3% στο έλλειμμά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ