Στη ναζιστική εκδοχή της Μonopoly αγοράζεις στρατόπεδα συγκέντρωσης - iefimerida.gr

Στη ναζιστική εκδοχή της Μonopoly αγοράζεις στρατόπεδα συγκέντρωσης

Μonopoly
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης που κατηγορούνται για τη δολοφονία τουλάχιστον 10 ανθρώπων την περίοδο 2000-2010, πουλούσαν τη ναζιστική εκδοχή του δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Μonopoly, ώστε να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τα μέλη της οργάνωσης εμπνεύστηκαν από τη Μonopoly και έφτιαξαν το 1997 ένα επιτραπέζιο που ονόμασαν Pogromly, το οποίο κινείται στην ίδια λογική, αλλά αντί για σιδηροδρομικούς σταθμούς και οδούς, οι παίκτες αγοράζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και θαλάμους αερίων. Στην αφετηρία του παιχνιδιού, το οποίο πουλούσαν προς 100 μάρκα (50 ευρώ), ήταν ζωγραφισμένη μια σβάστικα, ενώ στα διάφορα τετράγωνα που κινούνται οι παίκτες ήταν ζωγραφισμένο το πρόσωπο του Χίλτερ.

Οι γερμανικές αρχές γνωρίζουν για την ύπαρξη του παιχνιδιού από το 1998, όταν το ανακάλυψαν σε γιάφκα όπου επιχειρούσαν, ωστόσο η ύπαρξή του έγινε προσφάτως ευρέως γνωστή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ