Γαλλία: Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε τρένο -Υποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση

Δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν μια τρομοκρατική επίθεση συνελήφθησαν σήμερα από ένοπλους αστυνομικούς σε μια αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην Τουλόν, στη νότια Γαλλία, και οι αρχές διεξήγαγαν ελέγχους στους συρμούς.

Την ανακοίνωση έκανε ένας ελεγκτής εισιτηρίων στους επιβάτες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το τρένο TGV ταξίδευε από τη Νίκαια στο Παρίσι.

"Υπήρχαν δύο άνθρωποι, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζαν μια επίθεση και απομακρύνθηκαν από το τρένο" επισήμανε ο ελεγκτής μέσω του συστήματος δημοσίων ανακοινώσεων.

Από την πλευρά του ο διαχειριστής του δικτύου της περιοχής δήλωσε ότι δύο άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση καθώς είχαν ύποπτη συμπεριφορά και δεν θεωρήθηκαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

Αφέθηκαν ελεύθεροι

Οι δύο άνθρωποι αφού ανακρίθηκαν από αστυνομικούς αφέθηκαν ελεύθεροι.

επέβαιναν στην αμαξοστοιχία που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την Νίκαια στο Παρίσι.

Οι δύο επιβάτες αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις υπαλλήλων και να επιδείξουν τα εισιτήρια τους. Άλλαζαν θέσεις και επικοινωνούσαν μεταξύ τους με χειρονομίες, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας άλλος υπάλληλος της αμαξοστοιχίας.

«Με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση, οι συνάδερφοι αποφάσισαν να ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας», δήλωσε ο ελεγκτής εισιτηρίων, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

«Έχουμε λάβει οδηγίες αν έχουμε την οποιαδήποτε αμφιβολία για το οτιδήποτε, θα πρέπει να την αναφέρουμε», πρόσθεσε.

Η αμαξοστοιχία καθυστέρησε το ταξίδι της για περίπου μία ώρα, καθώς ένοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στα τμήματα του τρένου, τρομάζοντας τους επιβαίνοντες που παρακολουθούσαν, με έναν εξ αυτών να βάζει τα κλάματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρένο Γαλλία συλλήψεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ