Γαλλία: Συνέλαβαν Σύρο πρόσφυγα για τη δολοφονία ιερέα στη Νορμανδία - iefimerida.gr

Γαλλία: Συνέλαβαν Σύρο πρόσφυγα για τη δολοφονία ιερέα στη Νορμανδία

Φωτογραφία: A.P.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Σύρος πρόσφυγας που διέμενε σε κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στη Γαλλία τέθηκε σήμερα υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση τζιχαντιστών σε μια εκκλησία, δήλωσε σήμερα πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Ο Σύρος συνελήφθη στην κεντρική Γαλλία. Είναι το τρίτο πρόσωπο που τίθεται υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία ενός ιερέα μέσα σε εκκλησία στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ (βορειοδυτική Γαλλία), δήλωσε δικαστική πηγή,

"Η φωτοτυπία ενός συριακού διαβατηρίου βρέθηκε στην κατοικία του Αντέλ Κερμίς (ενός από τους δράστες της επίθεσης) και οι ερευνητές θέλουν να μάθουν αν θα μπορούσε να είναι αυτός ο άνδρας", εξήγησε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Μεταξύ των άλλων προσώπων που έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση είναι ένας Γάλλος, 30 χρονών, ο οποίος ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του άλλου δράστη, του Αμπντέλ Μαλίκ Πετιζάν. Ο άνδρας, κάτοικος ανατολικής Γαλλίας, ενδιαφέρει τους ερευνητές που θέλουν να μάθουν "αν μπορούσε να γνωρίζει για ένα σχέδιο επίθεσης που είχε επεξεργαστεί ο δράστης", εξήγησε η πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Υπό προσωρινή κράτηση επίσης έχει τεθεί ένας 16χρονος ο αδελφός του οποίου, φίλος του Αντέλ Κερμίς, αναχώρησε για την περιοχή των ιρακινο-συριακών συνόρων τον Μάρτιο του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ