«Η ριμάδα η ζωή» στη Μικρή Επίδαυρο από τον Μανώλη Μαυροματάκη - iefimerida.gr

«Η ριμάδα η ζωή» στη Μικρή Επίδαυρο από τον Μανώλη Μαυροματάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία παροξυσμική παρωδία του λυρισμού, του έρωτα και του πένθους, σε πρωτότυπο κείμενο του Γιώργου Κοροπούλη και τίτλο «Η Ριμάδα η ζωή», ανεβαίνει στις 29 και τις 30 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου από τον Μανώλη Μαυροματάκη, ο οποίος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί.

Ο Μ. Μαυροματάκης εμφανίζεται στη σκηνή ως ένας τρυφερός, ασταθής και πικραμένος άνθρωπος, που προσπαθεί να σταθεροποιήσει την εικόνα ή τη μνήμη του, να συγκροτήσει ίσως την απολογία του για κάποιο σφάλμα που το συγχέει διαρκώς με άλλα, άλλων, καθώς σιγά-σιγά το ανακαλεί....

Με τα στραβοπατήματα και τα κάζα του καταγράφει τον «επιταχυνόμενο μορφασμό» μίας εποχής που τα όρια και τα αυτονόητά της ρευστοποιούνται και μισοσβήνονται σαν τις γραμμές ενός σκίτσουμ το οποίο μέχρι πριν λίγο ήταν ξεκάθαρο. Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος της αστάθειας του ήρωα, καθώς μιλώντας συγχέει τον εαυτό του με πρόσωπα άλλων, εξίσου ταραγμένων και μεταβατικών εποχών: Με τον Στέφανο Σαχλίκη, προπάντων, από το ενετοκρατούμενο Ηράκλειο του 14ου αιώνα, που, καθώς βγαίνουμε από τον Μεσαίωνα, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο και σε καινούργιους τόνους τα λάθη και τα παθήματά του, τις σπατάλες, την καταστροφική σχέση με τις «πολιτικές», την οικονομική κατάρρευση και τη φυλάκισή του, αλλά και με τον Βυζαντινό Μιχαήλ Γλυκά του 12ου αιώνα ή τον Φρανσουά Βιγιόν του 15ου αιώνα.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ, 10 ευρώ για τους φοιτητές και 5 ευρώ για ανέργους και AμεΑ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μικρή Επίδαυρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ