Νευρική Ανορεξία, μια διατροφολόγος εξηγεί τι συνέβη στη Νανά Καραγιάννη

Η Νανά Καραγιάννη εδώ και μια εβδομάδα, περίπου, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική. Αιτία, η νευρική ανορεξία από την πάσχει τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα οι γιατροί βλέπουν μικρή βελτίωση στην κατάσταση της υγείας της δημοσιογράφου και έτσι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα κερδίσει τη μάχη που δίνει για τη ζωή της.

Η Νανά Καραγιάννη πάσχει από νευρική ανορεξία και με αφομή τη δική της περιπέτεια η διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών Μαρία Τσιάκα, γράφει ένα άρθρο – παρέμβαση για όλους όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

«Πολλοί αναρωτιούνται ''γιατί συνέβη αυτό, γιατί δεν προσπάθησε αρκετά, γιατί οι φίλοι της δεν την βοήθησαν, και ποιος φταίει;''… Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την νόσο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διασωλήνωση και καταστολή της Νανάς μας ξυπνάει από το λήθαργο μας ως κοινωνία! Μέσα από την εντατική, μας υποδεικνύει να κοιτάξουμε γύρω μας και να δούμε και άλλες Νανάδες που υποφέρουν από την ασθένεια. Αλήθεια πιστεύετε ότι είναι λίγα τα περιστατικά που νοσούν και νοσηλεύονται κεκλεισμένων των θυρών; H απάντηση είναι γνώστη. Μέσα σε δυο μέρες έχουν εμφανιστεί ασθενείς 13 ετών που χρίζουν άμεσης νοσηλείας στο κέντρο μας. Το πόσο γρήγορα η αργά ένας ασθενής φτάνει στο σημείο καμπής είναι θέμα πολλών παραγόντων και δεν είναι της παρούσης να το αναλύσω.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της διατροφολόγου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ