Νίμιτς: «Θα πάρω πρωτοβουλία για μόνιμη λύση στο Σκοπιανό» - iefimerida.gr

Νίμιτς: «Θα πάρω πρωτοβουλία για μόνιμη λύση στο Σκοπιανό»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεση του να αναλάβει νέα διαπραγματευτική πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης της Χάγης εναντίον της Ελλάδας, ο κ. Νίμιτς ανέφερε πως βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις δύο κυβερνήσεις και τις κάλεσε να θεωρήσουν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ως «μία ευκαιρία» για να σκεφτούν εποικοδομητικά όσον αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε Αθήνα και Σκόπια να εξετάσουν μία νέα πρωτοβουλία έτσι ώστε προκύψει λύση του προβλήματος. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μιας συμπεριφοράς που «να κοιτά μπροστά»

«Ενημέρωσα τα δύο μέρη ότι είμαι έτοιμος να εργαστώ μαζί τους στην πρώτη ευκαιρία και να συστήσω την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εξεύρεση μόνιμης λύσης» τόνισε ο κ. Νίμιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ