fbpx Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά

Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά
27|07|2016 | 16:58

Το βούτυρο με αρωματικά είναι γαλλικό εύρημα. Το χρησιμοποιούν σε πολλά πιάτα για να δώσουν γεύση, αλλά κυρίως στο ψάρι.

Υλικά

  • Ψάρι φρέσκο, φιλέτο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • Λίγο μαϊντανό πολύ λεπτά κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολύ λεπτά κομμένο
  • Λίγο κρεμμύδι πολύ λεπτά κομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Πλύντε το ψάρι και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας
  • Σε ζεστό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, τηγανίστε το και απο τις δύο πλευρές
  • Χρειάζονται 5 λεπτά για κάθε πλευρά, να μην στεγνώσει
  • Κάντε το βούτυρο με αρωματικά
  • Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο και αφήστε να μαλακώσει για 20 λεπτά
  • Πλύντε τα αρωματικά χόρτα, σκουπίστε τα και κόψτε τα πολύ λεπτά με το ψαλίδι κουζίνας
  • Κόψτε πάρα πολύ ψιλά το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε με πηρούνι πολύ καλά με το βούτυρο
  • Ξαναβάλτε στο ψυγείο για λίγο
  • Οταν σερβίρετε το ψάρι, ρίξτε λίγο βούτυρο από πάνω και αφήστε να λυώσει απαλά

Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | iefimerida.gr 1

Αυτό το βούτυρο με αρωματικά (μπορεί κάποιος να προσθέσει κι άλλα) χρησιμοποιείται για να νοστιμίσει πολλά πιάτα.

Ενα κοτόπουλο που μπαίνει για ψητό στο φούρνο:

Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | iefimerida.gr 2

Πάνω από ένα ψητό φιλέτο ή μπριζόλα:

Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | iefimerida.gr 3

Μπορεί να νοστιμίσει και μια φέτα ψωμί:

Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | iefimerida.gr 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ