ΠΟΜΙΔΑ: Οι ιδιοκτήτες των απαξιωμένων αστικών ακινήτων θα σηκώσουν τα βάρη του ΕΝΦΙΑ - iefimerida.gr

ΠΟΜΙΔΑ: Οι ιδιοκτήτες των απαξιωμένων αστικών ακινήτων θα σηκώσουν τα βάρη του ΕΝΦΙΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πλήρη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ ζητά η ΠΟΜΙΔΑ, σημειώνοντας ότι οι ιδιοκτήτες των απαξιωμένων και απρόσοδων αστικών ακινήτων θα σηκώσουν τα βάρη.

Οπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ «ο συμπληρωματικός φόρος, θεσπίστηκε προκειμένου να συμμετάσχουν προσχηματικά και μόνο, στην πληρωμή του κύριου φόρου οι ιδιοκτήτες της εκτός σχεδίου γης (όχι οι αγρότες, αλλά κυρίως ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου ακινήτων προορισμένων για ανοικοδόμηση), με επιβάρυνση που δεν ξεπερνά το ένα ευρώ (1€) το στρέμμα το χρόνο. Έτσι, ιδιοκτήτης 100 στρεμμάτων γης επιβαρύνεται μόλις με 100€, πολύ λιγότερα δηλαδή από τον ιδιοκτήτη ενός υπογείου 60-70 τ.μ. σε υποβαθμισμένη συνοικία των αστικών κέντρων.

Η χθεσινή υπαναχώρηση περί μη συνυπολογισμού των αγροτεμαχίων στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ –η οποία προφανώς και δεν υπαγορεύτηκε από «τα λάθη των πολιτών», αλλά από την προσπάθεια της Κυβέρνησης να συνεχίσει να εξαιρεί από τον συμπληρωματικό φόρο όλους εκείνους που και προ τριετίας πέτυχαν να εξαιρεθούν ουσιαστικά και από τον κύριο φόρο - επιβεβαιώνει για μία φορά ακόμα ότι το συνολικό σχεδόν βάρος του πλέον άδικου φόρου όλων των εποχών, θα εξακολουθήσουν να επωμίζονται οι ιδιοκτήτες των απαξιωμένων αστικών ακινήτων.

Έτσι με προφανές αποκλειστικό κριτήριο το πολιτικό κόστος, το ΥΠΟΙΚ και πάλι «κάνει πίσω» στην αναγκαία αύξηση της συμμετοχής στα βάρη εκείνων που έως τώρα εξακολουθούν να μην πληρώνουν σχεδόν τίποτα, επιρρίπτοντας τα ποσά που αντιστοιχούν σε βάρος των καθημαγμένων ιδιοκτητών αστικής ακίνητης περιουσίας, και ιδιαίτερα απρόσοδης περιουσίας.

Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει στην κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου όχι μόνον για τα αγροτεμάχια αλλά για όλη την ακίνητη περιουσία και για όλους τους πολίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ