Ψυχολόγος «φύτεψε» φρικιαστικές μνήμες σε ασθενή για να συνεχίσει τη θεραπεία - iefimerida.gr

Ψυχολόγος «φύτεψε» φρικιαστικές μνήμες σε ασθενή για να συνεχίσει τη θεραπεία

αναμνήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυση εναντίον του ψυχολόγου της κατέθεσε μια γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι μέσω ύπνωσης ο γιατρός της εμφύτευσε πλασματικές αναμνήσεις, προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία μαζί του. Οι αναμνήσεις ήταν τόσο ειδεχθείς, ώστε η γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Η 31χρονη Λίσα Νάσεφ έκανε επί 15 μήνες συνεδρίες ύπνωσης με τον ψυχολόγο Μαρκ Σγουαρτζ σε κέντρο ψυχοθεραπείας στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ, θέλοντας να καταπολεμήσει την νευρική ανορεξία από την οποία έπασχε. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ωστόσο, της «ξύπνησαν» φρικιαστικές μνήμες ότι είχε βιαστεί πολλές φορές, είχε 20 διαφορετικές προσωπικότητες και συμμετείχε σε σατανιστικές τελετές, κατά τις οποίες διαπράχθηκαν αδιανόητες πράξεις.

Η γυναίκα αναφέρει στη μήνυσή της ότι οι αναμνήσεις ήταν τόσο άσχημες, ώστε κάποια στιγμή σκέφτηκε να αυτοκτονήσει για να γλιτώσει από αυτές, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν πραγματικές.

Όπως ισχυρίζεται, ο γιατρός το έκανε αυτό θέλοντας να παρατείνει τη θεραπεία της, η οποία τελικά κόστισε 650.000 δολάρια. Ωστόσο, συνομιλώντας με άλλες γυναίκες που έκαναν θεραπεία στο κέντρο ανακάλυψε ότι κι αυτές είχαν πειστεί ότι πρέπει να συνεχίσουν τη θεραπεία μαζί του γιατί είχαν συμμετάσχει σε σατανιστικές τελετές, και τότε συνειδητοποίησε ότι οι αναμνήσεις της ήταν ψεύτικες.

Από την πλευρά του, ο Σγουαρτζ αρνείται κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίζεται η γυναίκα, και σκοπεύει κι αυτός να καταθέσει μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ