Τουρκία: Φιλοκυβερνητική εφημερίδα κατηγορεί διοικητή του ΝΑΤΟ για την απόπειρα πραξικοπήματος - iefimerida.gr

Τουρκία: Φιλοκυβερνητική εφημερίδα κατηγορεί διοικητή του ΝΑΤΟ για την απόπειρα πραξικοπήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η τεράστια πυρκαγιά κοντά στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη της Τουρκίας, η Yeni Safak κυκλοφόρησε με τη φωτογραφία ενός Αμερικανού στρατιωτικού διοικητή λέγοντας ότι ηγήθηκε της προσπάθειας να ανατραπεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα, κυκλοφόρησε με την φωτογραφία του διοικητή της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Γενικού Επιτελείου του ΝΑΤΟ, Τζον Φ. Κάμπελ, κατηγορώντας τον ότι σχεδίασε το πραξικόπημα ενάντια στον Ερντογάν μυστικά συνεργαζόμενος με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τουρκία: Φιλοκυβερνητική εφημερίδα κατηγορεί διοικητή του ΝΑΤΟ για την απόπειρα πραξικοπήματος | iefimerida.gr 0

Η συντηρητική τουρκική εφημερίδα, όπως αναφέρει το Sputnik, είναι γνωστή για τη σκληρή γραμμή υποστήριξης που παρέχει στον Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα AKP. Πρόκειται για την εφημερίδα την οποία πολλοί κατηγόρησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Γκεζί το 2013 -2014 για υποκίνηση βίας και παραπληροφόρηση καθώς κατασκεύαζε συνεντεύξεις αλλά στρεφόταν και κατά δημοσιογράφων άλλων Μέσων απειλώντας τους ότι «θα πληρώσουν το βαρύ τίμημα για την προδοσία».

Παρόλα αυτά, η Yeni Safak έχει μία ισχυρή βάση αναγνωστών και έτσι αποτελεί μια σημαντική διέξοδο για την τουρκική κυβέρνηση για να επηρεάσει τις απόψεις και τις ενέργειες του λαού.

Όσον αφορά στη φωτιά που συνεχίζει να καίει κοντά στη βάση του ΝΑΤΟ, το Sputnik αναφέρει ότι απειλεί τα πολεμικά αποθέματα και μία επιδείνωση της κατάστασης θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια ακριβών όπλων.

Όπως σημειώνει πάντως το δημοσίευμα επικαλούμενο τομικά ΜΜΕ, η φωτιά είναι υπό διερεύνηση ως πράξη της αντι-αμερικανικού σαμποτάζ

Οι ΗΠΑ διατηρούν ένα απόθεμα περίπου 90 τακτικών πυρηνικών όπλων στην Τουρκία, περισσότερα από έχουν συγκεντρώσει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, οι ατομικές βόμβες όμως δεν απειλούνται από τη φωτιά καθώς βρίσκονται σε διαφορετική βάση στο Ιντσιρλίκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ