Σε υψηλά ποσοστά ο ευρωσκεπτικισμός στην Ελλάδα- Κερδίζει «πόντους» η θετική γνώμη για την Κίνα - iefimerida.gr

Σε υψηλά ποσοστά ο ευρωσκεπτικισμός στην Ελλάδα- Κερδίζει «πόντους» η θετική γνώμη για την Κίνα

Φωτογραφία: Sooc/Αλέξανδρος Μιχαηλίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην ώρα που ο ευρωσκεπτικισμός καταγράφει αυξήμενα ποσοστά στην Ελλάδα η θετική γνώμη των Ελλήνων για τους Κινέζους αγγίζει το 70%.

Οπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα του πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue για την εφημερίδα Αυγή, οι Ελληνες έχουν πολύ θετική γνώμη για την Κίνα και τους Κινέζους, που φθάνει το 70%. Επίσης η πλειονότητα των ερωτηθέντων, 67%, βλέπει την οικονομική συνεργασία με την Κίνα ως ευκαιρία για ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά τον ευρωσκεπτικισμό, παραμένει σε υψηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα θετική γνώμη για την ΕΕ έχει το 44% των Ελλήνων και για το ευρώ θετική γνώμη έχει το 55%.

Στο ερώτημα εάν γινόταν αύριο στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Grexit, απαντά ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ το 56% και κατά το 39%. Εντυπωσιακά μεγάλη είναι η επιθυμία των πολιτών να επιστρέψουν κάποιες εξουσίες από τις Βρυξέλλες στις εθνικές κυβερνήσεις, 72%, ενώ μόλις το 12% προτιμά το αντίστροφο.

Για το εκλογικό σύστημα που θα επέλεγαν, το 50% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που να εξασφαλίζει τη δίκαιη επροσώπηση των μικρότερων κομμάτων, ενώ το 40% θεωρεί σημαντικότερο να εξασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ