Οικονομικοί εισαγγελείς έκαναν έφοδο στο σπίτι του Βγενόπουλου - iefimerida.gr

Οικονομικοί εισαγγελείς έκαναν έφοδο στο σπίτι του Βγενόπουλου

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα εισαγγελική έρευνα, η οποία οδήγησε και σε έφοδο στο σπίτι του Ανδρέα Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του, προκάλεσαν νόμιμες συνακροάσεις που παραδόθηκαν στα χέρια των εισαγγελέων και αφορούν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, συμφερόντων του επιχειρηματία.

Η έφοδος έγινε προ ολίγων εβδομάδων, προκειμένου να ερευνηθεί η πιθανή τέλεση των αδικημάτων του ξεπλύματος και της φοροδιαφυγής. Οι συνομιλίες από τις νόμιμες συνακροάσεις αφορούν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε το 2011 και αυτό που καλούνται τώρα να ερευνήσουν οι εισαγγελείς αφορά στο πόσο αυτή η αύξηση έγινε νόμιμα, χωρίς την εμπλοκή κρυφών εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, δεσμεύθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους 200 εκατ. ευρώ, καθώς υπήρχαν υπόνοιες φοροδιαφυγής, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Την ίδια ώρα, την Παρασκευή, έγινε γνωστό ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για ανάσυρση όλων των δικογραφιών που αφορούν στο πρόσωπο του Ανδρέα Βγενόπουλου και είχαν μπει στο αρχείο, κρίνοντας ότι υπάρχουν νέα στοιχεία που οδηγούν στην εκ νέου διερεύνησή τους.

Η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Τσατάνη αλλά και οι αναφορές των βουλευτών Σηφουνάκη και Τσιρώνη, είναι κάποια από τα νέα στοιχεία που οδήγησαν τις αρχές να ανοίξουν εκ νέου τον φάκελο της Λαϊκής Τράπεζας, παραδίδοντας τις δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Εκεί δηλαδή όπου είχαν πρωτοανατεθεί, πριν τις ζητήσει η εισαγγελέας Εφετών Τσατάνη, κρίνοντας στη συνέχεια ότι η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο.

Υπενθυμίζουμε ότι η δικογραφία Βγενόπουλου είχε προκαλέσει την εμπλοκή μεταξύ της εισαγγελέως Τσατάνη και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την πρώτη να καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για παρεμβάσεις στο έργο της.

Προ ημερών ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της κ. Τσατάνη, για τους χειρισμούς της στην επίμαχη υπόθεση, ενώ το θέμα απασχολεί ήδη και την αρμόδια επιτροπή, Θεσμών και Διαφάνειας, της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ