ΝΔ: Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στη φοροδιαφυγή – Ποιος την παίρνει σοβαρά πλέον;

Εντονη κριτική στην τροπολογία της κυβέρνησης για να επανέλθουν τα αυτοτελή πρόστιμα για τις παραβάσεις της μη έκδοσης ή της ανακριβούς έκδοσης φορολογικών στοιχείων άσκησε η ΝΔ.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κλείνει το μάτι στη φοροδιαφυγή, την ίδια ώρα που επιβάλλει νέους φόρους και μειώνει τις συντάξεις». Τονίζει ότι «η έλλειψη βούλησης, αλλά και ορθολογικού σχεδιασμού στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή, είναι εμφανής».

Σύμφωνα με τον κ. Βεσυρόπουλο «η τροπολογία, που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών, για την αυστηροποίηση των προστίμων σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων, επιχειρεί να διορθώσει μια στρέβλωση που η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε, αλλά τελικά αποδεικνύεται μια “τρύπα” στο νερό».

Οπως επεσήμανε «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ήταν αυτή που άλλαξε το πλαίσιο για την επιβολή προστίμων, δίνοντας ουσιαστικά κίνητρο στην μη έκδοση αποδείξεων» για να καταλήξει: «Ποιος μπορεί, πλέον, να πάρει στα σοβαρά αυτή την Κυβέρνηση; Ποιος πιστεύει ότι αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ