ΟΙΥΕ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο-Να παρέμβει η κυβέρνηση - iefimerida.gr

ΟΙΥΕ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο-Να παρέμβει η κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση της κυβέρνησης για τους 12.000 εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος ζητά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι ήδη παραμένουν απλήρωτοι για το μήνα Ιούνιο, η μισθοδοσία του Ιουλίου είναι στον αέρα και έχουν λάβει μόνο το μισό επίδομα αδείας, αναφέρει η Ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι όλα αυτά παρά τη δέσμευση του ιδιοκτήτη και τη συμφωνία με το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ότι όλο αυτό το διάστημα θα καταβάλονται κανονικά οι μισθοί.

Οπως καταγγέλει η ΟΙΥΕ, κάθε ημέρα που περνά χωρίς να δίνεται λύση, τα καταστήματα καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς προϊόντα στα ράφια, χωρίς πελάτες, χωρίς να πληρώνονται τα ενοίκια, χωρίς να πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρούν σε καταγραφές εμπορευμάτων, κατασχέσεις και εξώσεις της εταιρείας από τα καταστήματα, όπως στα Γιαννιτσά και αλλού.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «κάθε μέρα που περνά χωρίς να δίνεται καθαρή και συνολική λύση, το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ξαφνικό θάνατο όλη η εταιρεία, αφήνοντας πίσω συντρίμμια και χιλιάδες ανέργους είναι κάτι περισσότερο από ορατό.

Η εταιρεία είναι ήδη ημιθανής, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η όποια προσπάθεια διάσωσής της: μια διάσωση που θα διασφαλίζει τη λειτουργία όλου του δικτύου της, τις θέσεις εργασίας του συνόλου των εργαζομένων, όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη και δεν μπορεί να αδιαφορεί για το μέλλον 12.000 εργαζομένων.

Εχει υποχρέωση να παρέμβει άμεσα προς όλους όσους εμπλέκονται και να συμβάλει αποφασιστικά με το θεσμικό της ρόλο για τη διάσωση του συνόλου της εταιρείας και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας μέσα από τη συνολική λύση της μεταβίβασης της.

Αντίθετα θα πρέπει να σταθεί απέναντι στον κατακερματισμό της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, όπου με τη γνωστή μέθοδο να αφεθεί στην τύχη της, να καταρρεύσει και στη συνέχεια να εκχωρηθούν μόνο τα «καταστήματα – φιλέτα» σε συγκεκριμένους παίκτες, θα κλείσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό καταστημάτων και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην τύχη τους.»

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για συναντήσεις με την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία και την ιδιοκτησία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις μια λύση σε όφελος των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ