Ετσι έπρεπε να είναι οι άνθρωποι για να επιζούν από τα τροχαία ατυχήματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ετσι έπρεπε να είναι οι άνθρωποι για να επιζούν από τα τροχαία ατυχήματα [εικόνες]

Φωτογραφίες: Business Insider
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα διαφορετικό πρότζεκτ συμμετείχε η καλλιτέχνης Πατρίτσια Πιτσινίνι, προσπαθώντας να δείξει με ένα πιο ρεαλιστικό τρόπο το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί κατά 10% τα τροχαία στην Αυστραλία.

Ετσι έπρεπε να είναι οι άνθρωποι για να επιζούν από τα τροχαία ατυχήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ατυχημάτων στις Μεταφορές ανέθεσε σε ένα χειρουργό, έναν ερευνητή τροχαίων ατυχημάτων και την Πιτσινίνι να σχεδιάσουν μία γραφική αναπαράσταση ενός ανθρωπόμορφου πλάσματος το οποίο θα άντεχε στα τροχαία.

Έχοντας, δηλαδή στο μυαλό τους, το πως θα έπρεπε να ήταν το σώμα ενός ανθρώπου για να αντέχει στα τροχαία, δημιούργησαν ένα πλάσμα με βολβώδες κεφάλι, στραβά παραμορφωμένα πόδια σαν ρίζες δέντρων και πολλές θηλές στον θώρακα.

Ετσι έπρεπε να είναι οι άνθρωποι για να επιζούν από τα τροχαία ατυχήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Τα αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί πολύ γρήγορα από τους ανθρώπους και ο Graham μας βοηθά να καταλάβουμε γιατί χρειαζόμαστε να βελτιωθεί κάθε πτυχή του οδικού μας συστήματος, ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από τα λάθη μας» δηλώνει ο Joe Calafiore διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Ατυχημάτων στις Μεταφορές (TAC).

«Μπορεί οι άνθρωποι να επιβιώσουν αν τρέξουν γρήγορα πάνω σε έναν τοίχο όμως όταν μιλάμε για συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων, οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες και οι δυνάμεις πιο έντονες και οι πιθανότητες να επιζήσει κάποιος ... μικρές» προσθέτει ο Calafiore.

Το συγκεκριμένο δημιούργημα λέγεται Γκράχαμ και είναι απίστευτο να βλέπεις πως θα ήσουν αν μπορούσες να μένεις αλώβητος κάθε φορά που ένα λεωφορείο, αμάξι ή τρένο ερχόταν καταπάνω σου.

Ετσι έπρεπε να είναι οι άνθρωποι για να επιζούν από τα τροχαία ατυχήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το Γκράχαμ θα βρίσκεται στην πολιτεία Βικτώρια στις 8 Αυγούστου και θα μπορεί να το δει ο καθένας στην κρατική βιβλιοθήκη της πόλης.

Αν θέλεις μπορείς να το εξερευνήσεις και εσύ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Google Tango, μία εφαρμογή τελευταία τεχνολογίας, όπου ουσιαστικά εξερευνείς το Γκράχαμ,βλέποντας τι κρύβεται κάτω από το δέρμα του και καταλαβαίνοντας γιατί πρέπει να έχει όλα αυτά για να αντέξει ένα σοβαρό τραυματισμό.

Πηγή: Business Insider

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οδική ασφάλεια Αυστραλία τριχαία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ