Νέες ταινίες: «Στάσου στο ύψος σου», στον έρωτα πρέπει να κοιτάς ψηλά [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Νέες ταινίες: «Στάσου στο ύψος σου», στον έρωτα πρέπει να κοιτάς ψηλά [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εβδομάδα με περιπέτειες κάθε είδους στα σινεμά. Επιστημονική Φαντασία με το Star Trek, Γουέστερν με το «Τσεκούρι από Κόκαλο» και Κατασκοπεία με το «Ένας Προδότης Ανάμεσά μας».

Για τους σινεφιλ και όχι μόνο, κυκλοφορεί σε επανέκδοση μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει. «Η Γιορτή της Μπαμπέτ» με το ωραιότερο κινηματογραφικό δείπνο που έχει μαγειρευτεί ποτέ!

Star Trek Beyond, Περιπέτεια, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: «Στάσου στο ύψος σου», στον έρωτα πρέπει να κοιτάς ψηλά [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0



Σκηνοθεσία: Τζάστιν Λιν
Παίζουν:Ίντρις Έλμπα, Σάιμον Πεγκ, Ζόι Σαλντάνα, Κρις
Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Τζον Τσο, Άντον
Γιέλτσιν, Σοφία Μπουτέλα, Καρλ Ούρμπαν

Τι Συμβαίνει:
Στην ταινία "Star Trek Beyond" το πλήρωμα του Εντερπράιζ με επικεφαλής τον ατρόμητο κυβερνήτη Τζέιμς Τ. Κερκ εξερευνά τις πιο απόμακρες περιοχές του αχαρτογράφητου διαστήματος κι έρχονται αντιμέτωποι με ένα νέο, μυστηριώδη εχθρό που απειλεί να αφανίσει το πλήρωμα, την ίδια στιγμή που τους κάνει να αμφισβητήσουν όλα όσα γνωρίζουν για την Ομοσπονδία και τα ιδανικά που αυτή πρεσβεύει.

Νέες ταινίες: «Στάσου στο ύψος σου», στον έρωτα πρέπει να κοιτάς ψηλά [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


Ένας Προδότης Ανάμεσά μας

Our Kind Traitor
Σκηνοθεσία: Σουζάνα Γουάιτ
Παίζουν : Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ναόμι Χάρις, Στέλαν
Σκάρσγκαρντ, Ντέμιαν Λούις.

Τι Συμβαίνει:
Ένα συνηθισμένο ζευγάρι Άγγλων, ο Πέρι και η Γκέιλ, βρίσκονται στο Μαρόκο για διακοπές. Εκεί θα γνωρίσουν τον Ρώσο Ντιμά και θα κάνουν παρέα. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι ο Ντιμά είναι μέλος της ρωσικής μαφίας. O Ντιμά εξαναγκάζει τον Πέρι να μεταφέρει απόρρητες πληροφορίες στις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες. Το ζευγάρι θα βρεθεί ξαφνικά διαμέσου ενός διεθνούς παιχνιδιού κατασκοπίας και βρώμικης πολιτικής. Ο Πέρι και η Γκέιλ Θα ταξιδέψουν με την βία από το Παρίσι στη Βιέννη και από εκεί στις Γαλλικές Άλπεις και τελικά στο Λονδίνο προκειμένου να βρουν έναν σύνδεσμο με την Βρετανική κυβέρνηση.

Νέες ταινίες: «Στάσου στο ύψος σου», στον έρωτα πρέπει να κοιτάς ψηλά [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


Σε Ρηχά Νερά Κατασκοπικό Θρίλερ, Γαλλία / 2016

The Shallows
Σκηνοθεσία: Ζομ Κολλέτ Σερά
Παίζουν : Μπλέικ Λάιβλι,Οσκαρ Ζενάντα, Μπρετ Γκούλεν

Τι Συμβαίνει:
Η Nancy Adams (Μπλέικ Λάιβλι) κάνει σερφ σε μια παραδεισένια παραλία στην άκρη του πουθενά, όπου θα γίνει το υποψήφιο γεύμα ενός τεράστιου λευκού καρχαρία. Παρόλο που βρίσκεται μόλις διακόσια μέτρα περίπου από την ακτή, η επιβίωσή της θα εξαρτηθεί από μια σειρά δοκιμασιών που πρέπει να υποστεί, αφού το λευκό κήτος καιροφυλακτεί μέσα στο νερό σε κάθε της κίνηση.
O σκηνοθέτης Jaume Collet-Serra (Orphan, Unknown) θεωρείται μέτρ του θρίλερ. Στην ταινία Σε Ρηχά Νερά θα βουτήξει στα βαθιά και σε αχαρτογράφητες περιοχές, όπου οι πιο ενδόμυχοι φόβοι μας συμπυκνώνονται, με συμβολικό τρόπο, στην πληθωρική παρουσία ενός λευκού καρχαρία. Στο τιμόνι της παραγωγής βρίσκεται ο πολύπειρος Lynn Harris (Se7en, The Notebook, Magnolia), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Anthony Jaswinski (Kristy, Vanishing on 7th Street). Πρωταγωνίστρια ενάντια στον τρομακτικό καρχαρία η Blake Lively, στον πιο … kick-ass ρόλο της καριέρας της.


Στάσου στο Ύψος σου

Νέες ταινίες: «Στάσου στο ύψος σου», στον έρωτα πρέπει να κοιτάς ψηλά [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3



Un Ηomme à la Ηauteur
Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ
Παίζουν : Ζαν Ντιζαρντέν, Βιρζινί Εφιρά.


Τι Συμβαίνει:
Τελικά είναι ο έρωτας τυφλός; Αυτό θα πρέπει να διαπιστώσουν ο Ζαν Ντιζαρντέν και η Βιρζινί Εφιρά σ αυτή τη ρομαντική κομεντί που βάζει σε κίνδυνο όλα τα στερεότυπα για την αγάπη με την πρώτη ματιά!
Η Ντιάν, μία πρόσφατα χωρισμένη δικηγόρος, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον Αλεξάντρ, έναν γοητευτικό αρχιτέκτονα που δεν γνωρίζει. Ο Αλεξάντρ έχει βρει το τηλέφωνό της και την καλεί για να της το επιστρέψει. Ο Αλεξάντρ είναι ευγενικός, αστείος και καλλιεργημένος, και η Ντιάν, μαγεμένη από την προσωπικότητά του, δέχεται να συναντηθούν από κοντά.
Όταν θα βρεθούν, το ραντεβού τους παίρνει μια αναπάντεχη τροπή: ο Αλεξάντρ είναι αισθητά μικρόσωμος!
Ο χαρισματικός, βραβευμένος με Όσκαρ Ζαν Ντιζαρντέν («The Artist», «Μνημείων Άνδρες»,) πρωταγωνιστεί σε μια ρομαντική κομεντί που θα σας κάνει να αμφισβητήσετε όσα ξέρετε για τις ερωτικές σχέσεις!


Τσεκούρι Από Κόκκαλο, Δράμα, ΗΠΑ / 2015

Νέες ταινίες: «Στάσου στο ύψος σου», στον έρωτα πρέπει να κοιτάς ψηλά [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4



Bone Tomahawk
Σκηνοθεσία: Σ. Κρεγκ Ζάχλερ
Παίζουν : Κερτ Ράσελ, Πάτρικ Γουίλσον, Μάθιου Φοξ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Λίλι Σίμονς, Ντέιβιντ Αρκέτ

Τι Συμβαίνει:
Όταν μια φυλή άγριων κανίβαλων Ινδιάνων απαγάγει την όμορφη Σαμάνθα από την μικρή πόλη Λαμπερή Ελπίδα, μια ετερόκλητη ομάδα πιστολάδων καθοδηγούμενη από τον Σερίφη Φράνκλιν Χαντ (Κερτ Ράσελ), ξεκινά να τη φέρουν πίσω, πριν αυτή γίνει το κυρίως πιάτο στη γιορτή των Ινδιάνων! Όμως οι εχθροί τους είναι πιο αδίστακτοι από όσο κανείς μπορεί να φανταστεί, βάζοντας έτσι την αποστολή και την ίδια την επιβίωση της, σε σοβαρό κίνδυνο. Ο Κερτ Ράσελ (Οι Μισητοί Οκτώ, Σύγκρουση στον Πράσινο Βάλτο), μαζί με την all-star ομάδα του, γίνεται ο οδηγός μας σε ένα σκληρό και ωμό οδοιπορικό μιας τρομοκρατημένης αποστολής διάσωσης στην Παλιά Δύση, σε μια ταινία που παραβιάζει όλες τις συμβάσεις του είδους.
Με ένα western horror για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο πρωτοεμφανιζόμενος Σ. Κρεγκ Ζάχλερ κατάφερε να συγκεντρώσει ένα cult cast και να κερδίσει (όλες) τις εντυπώσεις, όπως και βραβεία σε ορισμένα από τα πιο «δύσκολα» φεστιβάλ του είδους. Οι Κερτ Ράσελ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Ντέιβιντ Αρκέτ, πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το μείγμα χιούμορ, βίας και τρόμου, που θεωρείται ήδη κλασικό από τους ολοένα και περισσότερους οπαδούς του.

Νέες ταινίες: «Στάσου στο ύψος σου», στον έρωτα πρέπει να κοιτάς ψηλά [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5


Η γιορτή της Μπαμπέτ, Δράμα, Δανία 1987

Babette's Feast
Σκηνοθεσία: Γκάμπριελ Αξελ
Παίζουν : Στεφάν Οντράν, Γιαρλ Κιούλε, Μπίμπι Άντερσον

Τι Συμβαίνει:
Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο ψαροχώρι της Δανίας.
Εκεί ζουν δύο ανύπαντρες αδελφές παπαδοκόρες κάνοντας αγαθοεργίες και προσφέροντας φαγητό στους ανήμπορους. Οι δύο αδελφές – Μαρτίνα και Φιλίππα- υπήρξαν πολύ όμορφες
στα νιάτα τους και παρότι είχαν ερωτικές αλλά και επαγγελματικές προτάσεις, αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό τους κοντά στον πάστορα πατέρα τους και να συνεχίσουν το ενάρετο έργο του.

Η Μπαμπέτ εμφανίζεται μία μέρα στην πόρτα τους και ζητάει καταφύγιο, καθότι είναι πρόσφυγας του εμφυλίου πολέμου της Γαλλίας. Οι δύο αδελφές δίνουν τροφή και στέγη στην Μπαμπέτ, η οποία γίνεται η οικονόμος τους σπιτιού. Μετά από 14 χρόνια κοινής ζωής, η Μπαμπέτ ενημερώνεται πως κέρδισε στο λαχείο 10.000 φράγκα.
Όλοι σκέφτονται πλέον ότι θα φύγει για να φτιάξει και πάλι τη ζωή της.
Η Μπαμπέτ όμως ζητάει μία και μοναδική χάρη από της δύο αδελφές, να ετοιμάσει ένα δείπνο γιααυτές και τα μέλη της εκκλησίας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πάστορα.
Αυτές δέχονται με δυσκολία και έτσι η Μπαμπέτ αρχίζει τις ετοιμασίες του δείπνου μέρες νωρίτερα καθότι πηγαίνει στη Γαλλία για να κάνει τις αγορές των τροφίμων και των κρασιών που θα χρειαστείγια το δείπνο.
Οι προτεστάντισσες αδελφές, θεωρούν τα πολυτελή φαγητά αμαρτία και θα προτρέψουν και τα υπόλοιπα μέλη της Εκκλησίας να μην εκφέρουν καμιά άποψη για τα φαγητά αλλά να μείνουνανέκφραστοι και να συζητούν για θέματα πέρα από το φαγητό.
Στο δείπνο όμως θα εμφανιστεί και ο στρατηγός Λόβενχιλμ, ο οποίος θα ενθουσιαστεί και θα απολαύσει το γεύμα και θα αναγνωρίσει πως αυτό το δείπνο είναι μαγειρεμένο από τη διάσημη σεφ του γαλλικού εστιατορίου «Ανγκλαίζ Καφέ».
Στο τέλος η Μπαμπέτ αποκαλύπτει ότι αυτή είναι η σεφ του «Ανγκλαίζ Καφέ» και ότι όλα αυτά τα έκανε για να μπορεί να εκφράσει τα δώρα που της χάρισε ο Θεός και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το σπίτι
και τις δύο αδελφές.
Με την απόλαυση του φαγητού, διαλύει τα “πρέπει” και επαναφέρει τη χαρά της ζωής σε όλους όσους συμμετείχαν στο δείπνο.

Μια αλληγορία πάνω στη χαρά και στις απολαύσεις της ζωής -της τόσο σύντομης ζωής του ανθρώπου σε τούτο τον όμορφο κόσμο.
Η Ταινία έχει αποσπάσει ΟΣΚΑΡ Καλύτερης Ξένης Ταινίας,
ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ Καλύτερης Ξένης Ταινίας, ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΑΦΤΑ Καλύτερης μη αγγλόφωνης ηθοποιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νέες ταινίες κινηματογράφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ