ΔΝΤ: Σημαντική η προσπάθεια της Ελλάδας, χρειάζεται όμως και άλλη δουλειά - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Σημαντική η προσπάθεια της Ελλάδας, χρειάζεται όμως και άλλη δουλειά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας εξέφρασε το ΔΝΤ, στέλνοντας πάντως το μήνυμα στην Ελλάδα να ...μην χαλαρώσει!

«Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοινώθηκε είναι ίσως η πιο ευχάριστη είδηση που έχουμε ακούσει τους τελευταίους μήνες από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο Αντόνιο Μπόρχες, επικεφαλής του ΔΝΤ για θέματα ευρωζώνης και ευρωπαϊκής οικονομίας. «Όταν είχαμε διαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας, εμείς δεν είχαμε κατά νου ένα τέτοιο σενάριο αποκρατικοποιήσεων», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για ιδιωτικοποιήσιμα αγαθά που διαθέτει η Ελλάδα συνολικού ύψους πάνω από το 100% του ΑΕΠ της. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι χρειάζεται χρόνος ώσπου να εφαρμοστεί και να αποδώσει το πρόγραμμα, σημειώνοντας όμως πως αν αυτό επιτευχθεί, μπορεί να κάνει τη 'διαφορά' στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση -και προς αποφυγίν παρεξηγήσεων προφανώς- προειδοποίησε πως «δεν πρέπει αυτή την στιγμή, να εγκαταλειφθεί ή να χαλαρώσει η αποφασιστικότητα», τονίζοντας πως Ελλάδα και Ιρλανδία βρίσκονται στην 'πλέον δύσκολη στιγμή του κύκλου', και θα πρέπει να 'αναμένουν αρκετούς μήνες εωσότου πετύχουν οικονομική ανάκαμψη και αρχίσουν να βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ».

Υπενθυμίζεται πως στο 'πακέτο' αποκρατικοποιήσεων που δημοσιοποίησε χθες η κυβέρνηση και έχει ως στόχο την άντληση 15 δις ευρώ ως το 2013, περιλαμβάνεται η πώληση μεριδίων της συμμετοχής του κράτους σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΡΚΟ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ΔΕΗ ΔΝΤ ΕΥΔΑΠ προσπάθεια ΛΑΡΚΟ ΟΤΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ