«Ανάσα» ρευστότητας στις τράπεζες με 238 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΝ - iefimerida.gr

«Ανάσα» ρευστότητας στις τράπεζες με 238 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΝ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποδόθηκαν στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) 238.400.000 ευρώ, προκειμένου το Ταμείο να καταβάλει στις τράπεζες τα οφειλόμενα ποσά από τις καταπτώσεις των εγγυήσεων που εκκρεμούν από το 2012.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από το υπουργείο Οικονομικών και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΕΤΕΑΝ, «η λύση αυτού του χρονίζοντος προβλήματος, έχει τις εξής άμεσες, πολύ σημαντικές επιπτώσεις:

1. Αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας του ΕΤΕΑΝ ως εθνικού αναπτυξιακού φορέα, με προφανή οφέλη για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

2. Παροχή άμεσης ρευστότητας στις τράπεζες και κατ' επέκταση στην ελληνική οικονομία. Η ρευστότητα, μάλιστα, αυτή, δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να αναπτύξουν τη χρηματοδοτική τους δραστηριότητα, σε μία εποχή που μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην αναπτυξιακή διαδικασία και να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

3. Ουσιαστική επανέναρξη της εγγυοδοτικής δραστηριότητας του ΕΤΕΑΝ, που αποτελεί μία από τις βασικές λειτουργίες του. Η λειτουργία αυτή είχε υπονομευθεί (στην ουσία είχε παγώσει) κατά τα τελευταία χρόνια, κυρίως, λόγω της ύπαρξης του συγκεκριμένου προβλήματος. Η αναζωογόνηση της εγγυοδοτικής λειτουργίας του ΕΤΕΑΝ, λόγω της χρηματοοικονομικής μόχλευσης που συνεπάγεται, θα έχει, επίσης, πολλαπλάσια οφέλη για τις πολύ μικρές, τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΕΑΝ εγγυήσεις ΥΠΟΙΚ ΜΜΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ