Μηχανή με δάνεια-μαϊμού έστηνε και στην Ελβετία ο Λαυρεντιάδης; - iefimerida.gr

Μηχανή με δάνεια-μαϊμού έστηνε και στην Ελβετία ο Λαυρεντιάδης;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον πολυσχιδή επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς, μετά τις αποκαλύψεις για τα δάνεια-μαϊμού ύψους 700 εκ. ευρώ της Proton Bank προς εταιρείες που ήλεγχε ο ίδιος ή στενοί του συνεργάτες, έρχεται στο φως μια ακόμα ύπόθεση αυτή τη φορά από την Ελβετία.

Μετά τις δεκάδες εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδας που είχε ιδρύσει για να «ζαλίζει» το χρήμα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ετοιμαζόταν να ιδρύσει τράπεζα στη χώρα των Άλπεων και γι' αυτό είχε ιδρύσει και εκεί δύο εταιρείες. Πρόκειται, όπως γράφει το Βήμα, για την ZVM generation wealth και την Kronos Investment Limited οι οποία καταχωρήθηκαν επίσημα στο μητρώο της Ζυρίχης μέσα στο 2011. Η πρώτη είχε μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ελβετικά φράγκα ενώ η δεύτερη 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Μάλιστα ένα μέλος του ΔΣ της ZVM συνδέεται με επενδυτικό fund πίσω από το οποίο ήταν η Lamda wealth.

Σύμφωνα με δικογραφία που ερευνούν ελβετικές δικαστικές αρχές, τραπεζίτης στην Ελβετία φέρεται να καταγγέλλει ότι ο Λαυρεντιάδης διοχέτευε από το 2006 εκατομμύρια ευρώ προς άλλες εταιρείες του μέσω της Ζυρίχης. Τα ποσά αγγίζουν τα 2 εκ. ευρώ ενώ η λερναία ύδρα των εταιρειών που είχε σχηματίσει ο επιχειρηματίας για να κάνει τις δουλειές του οδήγησε την Εισαγγελία της Ελβετίας να φτιάξει ένα τεράστιο σχεδιάγραμμα για να το απεικονίσει με έναν τρόπο που θα βοηθούσε τις έρευνες!

Μπίζνες και στο Λιχτενστάιν

Αντίστοιχες έρευνες κάνουν οι αρχές του κρατιδίου του Λιχτενστάιν, όπου ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε ιδρύσει την Lamda Private Bank και την Land Private, προσπαθώντας να αποσαφηνίσουν αν κάποια από τα 700 εκατομμύρια ευρώ των δανείων-μαϊμού από την Proton Bank κατέληξαν εκεί. Αυτό πάντως το αρνείται ο διευθυντής της Land Private.

Πάντως οι τοπικές εφημερίδες του κρατιδίου μιλούν για τον «σούπερμαν έλληνα επιχειρηματία» που «ξεκίνησε από φαρμακαποθήκη και έκτισε μια αυτοκατορία» (Lichtensteiner Faterland).

Καταθέτει στον εισαγγελέα την Τετάρτη

Πάντως τα δύσκολα έρχονται τώρα για τον κυπριακής καταγωγής επιχειρηματία, ο οποίος καλείται στις 7 Δεκεμβρίου να καταθέσει στον εισαγγελέα Ι. Δραγάτση ως ύποπτος για απάτη, ξέπλυμα χρήματος και οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης! Το πιθανότερο είναι ότι θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Παράλληλα, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρεντιάδη όπου υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά και τις θυρίδες των 31 συνεργατών του που κατηγορούνται επίσης για κακουργήματα....

Την ίδια ώρα, οι 350 περίπου εργαζόμενοι στην Γερολυμάτος Cosmetics, που φέρεται να είχε πουλήσει εικονικά σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι στο «πόδι» ενώ οι μηνύσεις που υπέβαλλαν κατά των εκπροσώπων της Mideas που εμφανίζεται ως νέα ιδιοκτήτρια έπιασαν τόπο αφού η εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ