Την Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα με τον Τζακ Λιου - iefimerida.gr

Την Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα με τον Τζακ Λιου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: POOL/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/ICONPRESS/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο (Πέμπτη), στις 2 μετά το μεσημέρι, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζακ Λιού, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της επίσκεψης, να ζητήσει να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ.

Ο Λιου «θα ενθαρρύνει την (ελληνική) κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό υπουργό Οικονομικών, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Τζακ Λιου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ