Μη εκτελεστικό μέλος για το Γενικό Συμβούλιο αναζητά το ΤΧΣ - iefimerida.gr

Μη εκτελεστικό μέλος για το Γενικό Συμβούλιο αναζητά το ΤΧΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσκληση για την κάλυψη μη εκτελεστικού μέλους του Γενικού Συμβουλίου δημοσιεύει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Την ίδια ώρα το Ταμείο είναι στην ουσία χωρίς εκτελεστική εξουσία, μετά τις παραιτήσεις των τριών μελών της εκτελεστικής επιτροπή. Με την πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσίευσε σήμερα το ΤΧΣ θα καλύψει το κενό μετά την παραίτηση του μη εκτελεστικού μέλους του Γενικού Συμβουλίου, Ηλία Καρακίτσου.

Η Επιτροπή επιλογής θα επιλέξει και θα προτείνει μία λίστα υποψηφίων στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα αποφασίσει το διορισμό του Μέλους του Γενικού Συμβουλίου.

Η διάρκεια του διορισμού δεν θα υπερβαίνει την 30η Ιουνίου 2020.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια και προϋποθέσεις:

  • Πανεπιστημιακός τίτλος, ιδανικά σε Οικονομικά ή Χρηματοοικονομικά. Υποψήφιοι που κατέχουν επαγγελματικούς τίτλους Λογιστή ή Δικηγόρου είναι επίσης αποδεκτοί.
  •  Άπταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας

Το Μέλος του Γενικού Συμβουλίου θα επιλεγεί μεταξύ προσωπικοτήτων με διεθνή εμπειρία σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω τομείς: τραπεζικό, ελεγκτικό, νομικό και κανονιστικό. Σχετική εμπειρία σε θέση Διοικητικού Συμβουλίου θα θεωρηθεί επιπρόσθετο
προσόν.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να έχουν ευρεία οπτική σε επιχειρησιακά θέματα, να έχουν επιδείξει άμεμπτο επαγγελματικό ήθος και ακεραιότητα, να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία και συμμετοχή σε εταιρείες σύνθετου περιβάλλοντος με έντονους και πιεστικούς ρυθμούς εργασίας, να διαθέτουν εμπειρία σε πολύπλοκες επιχειρηματικές καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών και Διοικητικών αναδιαρθρώσεων, θεμάτων επενδυτικού χαρακτήρα, να έχουν διαθεσιμότητα χρόνου και να επιδεικνύουν αφοσίωση στα καθήκοντα του ρόλου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 3 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΧΣ προκήρυξη ΓΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ