Αμερικανοί δημοσιογράφοι «γονάτισαν» τον Μπόρις Τζόνσον -Του θύμισαν παλιές εξωφρενικές ατάκες του [βίντεο] - iefimerida.gr

Αμερικανοί δημοσιογράφοι «γονάτισαν» τον Μπόρις Τζόνσον -Του θύμισαν παλιές εξωφρενικές ατάκες του [βίντεο]

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ US STATE DEPARTMENT
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολες στιγμές πέρασε ο Μπόρις Τζόνσον, με Αμερικανούς δημοσιογράφους να τον «πυροβολούν» στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Κάνοντας κοινές δηλώσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, ο Τζόνσον ήρθε σε μεγάλη αμηχανία, καθώς οι δημοσιογράφοι του θύμιζαν παλιότερες εξωφρενικές δηλώσεις του, στις οποίες προσέβαλε παγκόσμιους ηγέτες, μεταξύ άλλων όταν είχε αποκαλέσει τον Μπαράκ Ομπάμα Κενυάτη και υποκριτή.

Προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώ γελούσε αμήχανα και έτριβε τα μάτια του, ο Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και ότι οι ηγέτες που έχει συναντήσει μετά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, κατανοούν πλήρως τις παλιότερες τοποθετήσεις του. Δεν απέφυγε πάντως και τις νέες γκάφες. Κατά τις δηλώσεις του αναφέρθηκε δύο φορές στην κρίση στην Αίγυπτο, αν και θεωρείται ότι μιλούσε για την Τουρκία.

Αυτό δεν είναι τίποτα βέβαια, μπροστά σε αυτό που έζησε όταν Αμερικανός δημοσιογράφος τον ρώτησε αν σκοπεύει να απολογηθεί για τις παλιότερες προσβολές που έχει εκστομίσει και όταν τον ρώτησαν αν οι άλλοι πολιτικοί μπορούν να τον εμπιστευτούν.

«Μπορούμε να περάσουμε τρομερά πολύ ώρα, μιλώντας για τα πολλά που έχω γράψει τα τελευταία 30 χρόνια... τα οποία κατά την άποψή μου απομονώθηκαν, με μία αλχημεία που δεν γνωρίζω, παρερμηνεύθηκαν κατά κάποιο τρόπο και θα μου έπαιρνε πραγματικά υπερβολικά πολύ χρόνο για να ένα παγκόσμιο πρόγραμμα απολογίας για όλα αυτά», απάντησε ο Τζόνσον και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, όπως η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, η κρίση στην Υεμένη και την Αίγυπτο.

Αμερικανός δημοσιογράφος του Associated Press του διάβασε ένα απόσπασμα από παλιότερο άρθρο του Τζόνσον στην Telegraph, για την Χίλαρι Κλίντον. «Εχει βαμμένα μαλλιά, φουσκωτά χείλη και ατσάλινο μπλε βλέμμα, σαν μία σαδιστική νοσοκόμα σε ψυχιατρείο», έγραφε τότε. «Την συγκρίνατε επίσης με την Λαίδη Μάκβεθ. Ανακαλείτε αυτά τα σχόλια ή τα παίρνετε μαζί σας στη νέα σας δουλειά ως κάποιου είδους ένδειξη για τη μορφή της διπλωματίας που θα ασκήσετε;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να μιλήσουμε για τη Συρία», απάντησε ο Τζόνσον προσπαθώντας να αλλάξει συζήτηση.

Ο Κέρι πάντως προσπάθησε να τον υπερασπιστεί. Τον χαρακτήρισε έξυπνο και ικανό και συμπλήρωσε: «Αυτός είναι ο Μπόρις Τζόνσον με τον οποίο σκοπεύω να συνεργαστώ». Ο Βρετανός του απάντησε «Μπορώ να ζήσω με αυτό», με τον Κέρι να σπεύδει να του διευκρινίσει «Λέγεται διπλωματία Μπόρις».

Κάποια στιγμή, όταν ρωτήθηκε αν έχει συναντήσει ποτέ κανέναν σαν τον Μπόρις Τζόνσον, ο Αμερικανός ανέφερε ότι υπήρξε Γερουσιαστής για 28 χρόνια, ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ και πλέον τα τελευταία 3,5 χρόνια είναι υπουργός Εξωτερικών οπότε «έχω γνωρίσω τους πάντες στον κόσμο σαν τον Μπόρις Τζόνσον... ή όχι. Δεν ξέρω καν τι εννοείτε όταν λέτε ''σαν τον Μπόρις Τζόνσον''».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπόρις Τζονσον Τζον Κέρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ