Ερντογάν για πραξικοπηματίες: «Γιατί να τους κρατήσω στη φυλακή και να τους ταΐζω;» - iefimerida.gr

Ερντογάν για πραξικοπηματίες: «Γιατί να τους κρατήσω στη φυλακή και να τους ταΐζω;»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τις διεθνείς πιέσεις και προειδοποιήσεις, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως θα επαναφέρει τη θανατική ποινή προκειμένου να τιμωρήσει με την εσχάτη των ποινών τους πραξικοπηματίες.

Ενδεικτικό της απόφασης που ενδεχομένως να λάβει ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η δήλωσή του σε συνέντευξη στο CNN. «Υπάρχει ξεκάθαρα το έγκλημα της προδοσίας και αυτό που με ρωτάτε δεν μπορεί να αποκλειστεί από την κυβέρνησή μας», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, στο προεδρικό παλάτι στην Κωνσταντινούπολη.
Μάλιστα προκειμένου να θέσει σε ακόμα πιο στέρεη βάση το ζήτημα επαναφοράς της θανατικής ποινής επικαλέστηκε τους Τούρκους πολίτες, οι οποίοι ζητούν την τιμωρία των στασιαστών. Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τις εκκλήσεις των πολιτών για την επιβολή της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες, ο Ερντογάν πρόσθεσε «Γιατί να τους κρατήσω στη φυλακή και να τους ταΐζω για τα επόμενα χρόνια; Αυτό λέει ο κόσμος. Θέλουν να μπει ένα γρήγορο τέλος, γιατί ο κόσμος έχασε συγγενείς, γείτονες, παιδιά... Υποφέρουν οπότε είναι πολύ ευαίσθητοι και εμείς πρέπει να ενεργήσουμε με μεγάλη λογική και ευαισθησία».

Αύριο θα ανακοινωθεί μία σημαντική απόφαση
Υπόνοιες περί επαναφοράς της θανατικής ποινής περιέχουν τα όσα είπε χτες αργά τη νύχτα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα ότι αύριο θα ανακοινωθεί μία «σημαντική» απόφαση, μετά τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και του υπουργικού συμβουλίου, χωρίς να κατονομάσει την απόφαση αυτή.

«Δεν μπορείτε να παραβλέψετε το λαό και τα αιτήματά του σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Εάν ο λαός έχει τέτοιο αίτημα, αυτό μπορεί να συζητηθεί μόνο στο κοινοβούλιο» είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Πιστεύω ότι τα κόμματα θα πάρουν την πιο σωστή απόφαση. Και στην περίπτωση αυτή, δηλώνω από τώρα ότι θα εγκρίνω την απόφαση αυτή. Διότι εάν εμείς οι πολιτικοί μείνουμε θεατές σε μια χώρα όπου δολοφονούνται οι νέοι μας με τανκς και βόμβες, τότε δεν θα μπορέσουμε να λογοδοτήσουμε στον αιώνιο κόσμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ