Ο Γιώργος πρότεινε την μπέϊμπι σίτερ του για πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Ο Γιώργος πρότεινε την μπέϊμπι σίτερ του για πρωθυπουργό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία έρχεται στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στο Πρώτο Θέμα, το πρώτο όνομα που πρότεινε για την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά ήταν της ανεξάρτητης βουλευτού Αργολίδας, Έλσας Παπαδημητρίου, η οποία είχε διαγραφεί από το κόμμα με απόφαση του κ. Σαμαρά. Στο άκουσμα του ονόματος, μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεταιν να απάντησε: «Κάτι πιο σοβαρό έχουμε;».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ιδέα για την Έλσα Παπαδημητρίου ως πρωθυπουργό έπεσε στη διάρκεια συζήτησης που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον αδερφό του Αντρίκο. Επισημαίνεται σε ότι πριν από την πρόταση-έκπληξη, η κ. Παπαδημητρίου είχε ταχθεί υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας ενώ στην ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ψηφίσει «ναι» παρότι η Νέα Δημοκρατία, από την οποία προέρχεται, είχε εντελώς διαφορετική «γραμμή».

Η πρόταση για την κ. Παπαδημητρίου δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία πάντως, αφού έχει πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου από τα φοιτητικά χρόνια της. Τότε, η κόρη του βουλευτή Αργολίδας της Ένωσης Κέντρου, Δημήτρη Παπαδημητρίου (που ακολούθησε τον Κώστα Μητσοτάκη στην «Αποστασία»), σπούδαζε Αρχιτεκτονική στο Μπέρκλει και εκεί γνώρισε ως καθηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου την πήρε υπό την προστασία του και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νεαρή Έλσα Παπαδημητρίου περνούσε τα σαββατοκύριακα στο σπίτι της οικογένειας Παπανδρέου κάνοντας την μπέιμπι σίτερ των παιδιών του Ανδρέα. Από τότε χρονολογείτα και η φιλία της με την Μαργαρίτα Παπανδρέου η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς όπως λέει η κ. Παπαδημητρίου έχει παραστεί στα γενέθλια της μητέρας του Γιώργου Παπανδρέου 42 φορές...

Αυτή η στενή οικογενειακή σχέση, αλλά και το γεγονός ότι προέρχεται από τη ΝΔ, φέρεται να ώθησε τον Γιώργο Παπανδρέου να την προτείνει για πρωθυπουργό στον Αντώνη Σαμαρά, που όμως την απέρριψε αμέσως. Μάλιστα το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι εκτός από την πρόταση για μεταβατική πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υποσχεθεί στην κ. Παπαδημητρίου και εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ