Εξάγουν παράνομα χρυσό στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Εξάγουν παράνομα χρυσό στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα «φλέβα» φοροδιαφυγής ανακάλυψαν οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος καθώς το τελευταίο τρίμηνο έχουν πραγματοποιήσει 60 έλεγχους σε ενεχυροδανειστήρια και το ποσοστό όσων φοροδιαφεύγουν αγγίζει το 80%. Σε μία και μόνο περίπτωση είχαν εξαχθεί στη Γερμανία 135 κιλά χρυσός και 750 κιλά ασήμι από λιωμένα κοσμήματα και λίρες, συνολικής αξίας άνω των 700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθηνερινής οι νέοι παράνομοι χρυσοθήρες αγοράζουν λίρες και τιμαλφή, τις κάνες μπάρες χρυσού και τις εξάγουν, χωρίς κανένα παραστατικό. Στις 48 από τις 60 επιχειρήσεις στις οποίες έγινε έλεγχος διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή και παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σε 48 εξ αυτών.

Από τους πρώτους ελέγχους έχουν εντοπιστεί και 6 offshores εταιρείες που διακινούν παράνομο χρυσό ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί οι γερμανικές αρχές και σε συνεργασία με τις ελληνικές, αναζητούν όσους εμπλέκονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ